Kate Maxwell
Серіали
18+
Джен
Максі
Заборонено
  • Забороняю перекладати роботу російською
  • Забороняю розміщувати роботу на рос.ресурсах
Немає схованих позначок
нд, 02/25/2024 - 19:36
сб, 03/02/2024 - 10:47
1599 хвилин, 9 секунд
Читачі ще не додали роботу у збірки
Навіґація

Відьмак і його бард у лісі знаходять дитину, що плаче

Розділ 1

Цинтра охоплена полум’ям, колись велике місто перетворилося на попіл і наповнене млявими тілами. Геральт і Ліра обережно пройшли крізь похмурі наслідки, на обличчі молодої дівчини позначився жах.

Розділ 2

Серед моторошного туману, що огорнув навколишній ліс, Тисая стояла поряд з трупами, її голос долинав крізь туман, коли вона кликала Йеннефер . Повітря було сповнене напруги, і у вологій атмосфері повисло тривожне мовчання.

Розділ 3

Високі стіни Каер Морхена виглядали велично на тлі суворих гір. Коли Геральт, Цирі та Ліра наближалися до стародавньої фортеці, Ліра не могла не відчути суміш емоцій. Смерть Йеннефер все ще тяжко тиснула на її серці, а нещодавня грубість її прийомного батька залишила гіркий присмак.

Розділ 5

Подорож Ліри привела її в країну Реданія, місце, де вона ніколи раніше не була. З рішучим і суворим виразом обличчя вона штовхнула важкі дерев’яні двері таверни, які привернули її увагу. Повітря наповнювалося жвавими звуками балаканини та грою бардівської лютні.

Розділ 6

Звук, що вирвався з горла Любистка, перетворився на негідне пирхання, що супроводжувалося легким переляком. Його обличчя все ще було наполовину приховано блідою шкірою на шиї Ліри, незважаючи на те, що її тіло незручно поверталося, а його сон ставав ще глибшим.

Розділ 7

У задушливій темряві невідомої кімнати Любисток повільно приходив до тями. Його послаблі почуття почали загострюватися, і він усвідомив своє скрутне становище — він був прив’язаний до стільця, холодна, непохитна присутність у нього за спиною.

Розділ 8

Всередині тюремної камери Любисток і Ліра сиділи, притулившись один до одного, на холодній кам’яній підлозі. Їхні нові супутники, кілька цікавих щурів, метушилися навколо, їхні очі-намистинки з обережним інтересом спостерігали за двома людьми.

Розділ 9

Минув місяць з того часу, як він мандрують їх у цю віддалену фортецю, і всі вони звикли до подоби рутини.

Однак Ліра відчула раптову хвилю нудоти. Її обличчя зблідло, і вона без попередження квапливо кинулася до найближчого куща, виблискувавши туди.

Розділ 10

Зимовий вітер дув холодним, коли група прямувала до Каера Морхана, стежка попереду була вкрита покривом свіжого снігу. Лірі, у якої була колись струнка фігура, тепер прикрашена округлістю вагітності, що безпомилково впізнається, було чотири місяці.

Розділ 11

Ліра загубилася в глибині сну, світ навколо неї розчинився у снах та ніжних рухах її майбутньої дитини. У кімнаті панувала тиша, якщо не брати до уваги тихого хропіння Любистка, який лежав поруч із нею, занурений у свої мрії.

Розділ 12

У затишному будинку, який вони купили у Третогорі, Любисток та Ліра разом розпочали новий розділ свого життя. Ішов другий місяць зими, і холодні міські вітри пролітали вулицями зовні, але всередині їхнього будинку було тепло й затишно.

Розділ 13

Другий місяць зими наповнив Третогор сріблястою тишею, де жителі міста тулилися під теплими ковдрами та товстими ковдрами. У затишному куточку міста стояв будиночок Любистка та Ліри, що притулився під покровом покритих інеєм дерев.

Розділ 14

Зустріч Любистка , Ліри, Йеннефер , Геральта та Цірі з Ярпеном стала довгоочікуваним возз’єднанням на зворотному шляху до Реданії. Вони зупинилися у невеликому кемпінгу, щоб відпочити та разом пообідати.

Розділ 15

Наступного ранку гурт прокинувся від свіжого та освіжаючого світанку. Вони зібралися біля багаття, готові приготувати сніданок та розпочати свій день. Однак швидко стало очевидно, що не всі почуваються краще.

Розділ 16

Настав березень, а з ним і останній етап вагітності Ліри. Вона була на дев’ятому місяці вагітності, її живіт роздувся від обіцянки нового життя. Це був час очікування та нервів як для Ліри, так і для Любистка.

Розділ 17

Попереду тягнувся вузенький провулок, тьмяно освітлений рідкісними ліхтарями. Любисток , перекинувши лютню через плече, йшов поруч із Геральтом, який ніс сумку з жахливим серцем, яке вони щойно вийняли. Ліра, ніжно обхопивши руками свій вагітний живіт, пройшла між ними.

Розділ 18

М’які промені ранкового сонця проникали крізь фіранки, кидаючи м’яке світло на маленьку спальню, де лежали Ліра та Любисток, пов’язані зі своїм новознайденим батьківством. Минув день після народження Геральта й Радовіда, і повітря було наповнене ніжною атмосферою родинної любові.

Розділ 19

Наступного дня Ліра та Любисток, тримаючи немовлят на руках, стояли на причалі, готуючись сісти на корабель разом із Геральтом та його товаришами. Холодне повітря спонукало Ліру надійно вкрити немовлят, прикрасивши себе кількома шарами одягу, щоб зігрітися.

Розділ 21

Наступний день світає над Аретузою, колись велична архітектура якої тепер перетворилася на руїни. Любисток з лютнею на плечі тримав переносну колиску з дорогоцінним вантажем немовлят Ґеральта та Радовід-молодших.

Розділ 22

Коли вечірні тіні тяглися лісом, Любисток і Ліра сиділи з Геральтом у тьмяно освітленій хатині. Геральт, ослаблений ранами, простяг Любистку руку, сигналізуючи про бажання підвестися. Однак перш ніж вдалося встановити зв’язок, до хатини увійшла Мільва з похмурим виразом обличчя.

    Вподобайка
    0
    Ставлення автора до критики