Повернутись до головної сторінки фанфіку: Це фіаско, Чімін!

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

··›·‹··

– Джун, можна тебе на декілька слів? – Юнгі звернувся до друга, котрий піддавшись загальному захопленню не міг відірвати очей від церемонії нагородження.

– Аа? Що? 

– Відійдемо на хвилинку? Поговорити треба, – повторив Юнгі.

– Так, давай. Джин, ми зараз повернемося, не втрать тут без нас свідомості, – промовив Намджун до Сокджина, котрий приворожено спостерігав за всім, що коїлось на сцені.

– Ага… добре, – вкрай байдужо кинув хлопець.

 

Хлопці зупинились за дверима актової зали.

 

– Можеш зробити мені послугу? – схвильовано почав Юнгі.

– Залежить яку, – з підозрою поглянув Джун на незвично збентеженого друга.

– Ти міг би непомітно навʼязатися до нас із Чіміном на вечерю? За мій рахунок.

– Чекай-чекай-чекай… Що? У тебе з Чіміном побачення? – широко розкрив очі Джун та невіряче витріщився на Юнгі. – По-перше, ти коли встиг? І по-друге, я вам там для чого?

– Це не побачення, просто вечеря. Довга історія, так вийшло. І я спершу зрадів, що все вийшло саме так, але тепер… після його виступу, я не впевнений, що зможу поводити себе адекватно залишившись із ним наодинці, розумієш?

– Оо… здається, розумію. Він очевидно зміг справити на всіх присутніх незабутнє враження, я вже навіть починаю перейматися за орієнтацію Джина…

– Не говори при мені таких речей, навіть думки не хочу допускати.

– Вибач-вибач, дурницю сказав.

– То що?

– Хм, ну планів у мене все одно не було, а безкоштовна вечеря звучить саме те що треба.

– Ти врятував мені життя.

– Звучить дивно, беручи до уваги те, що я збираюсь зруйнувати ваше перше “непобачення”.

– Повір, краще його зруйнуєш ти, аніж я.

 

/|\

 

І як так сталося, що замість спочатку двох, а пізніше трьох людей, в кінці кінців за столом опинилось цілих семеро — можуть пояснити хіба що Техьон з Сокджином. Котрі тільки краєм вуха зачувши про те, що Чімін з Намджуном збираються на святкову вечерю за рахунок Юнгі, “ненавʼязливо” навʼязалися за ними, прихопивши із собою ще й Чонгука з Хосоком. Так, сьогодні кишеня Міна знатно спустіє, але чого не зробиш заради улюбленої посмішки молодшого. І хоч спершу Юнгі не зрадів такому “невеличкому” поповненню їх компанії, та згодом зрозумів, що саме сьогодні ця метушня та галас довкола дадуть йому змогу відволіктися, а не безпомічно зʼїдати обʼєкт свого обожнювання очима.

 

– Вааа, попереду два вихідних, можна і напитися! – розпливався в усмішці Джин. – Юнгі-я, а ти вмієш вибирати заклади. Мʼясо і соджу у них відмінне! Треба добре наїстись, коли вже ти платиш, що буває, приблизно, ніколи, – Джин смакував кожен шматочок приправляючи його чаркою соджу. – Чи мені також потрібно почати танцювати, щоб ти мене у такі заклади запрошував?

– Хьон, ти давай полегше із випивкою, ми тут всього 15 хвилин, а ти вже своїми перлами дурниць розкидаєшся, – сказав Намджун, що сидів між Джином та Юнгі, легко поплескавши друга по руці, яка тримала чарку.

– А це хіба не звичний стан Сокджин-хьона? – піджартував Чонгук, котрий сидів навпроти них разом із Те.

– Ей! Ти не думай, що якщо мʼязи наростив, то карт-бланш на образи отримав, – грізно зиркнув на молодшого Джин.

– Хееей, а давайте не будемо сперечатися, я впевнений, що ніхто нікого не хотів образити, – втрутився Хосок випромінюючи свою цілющу посмішку.

– Не переймайся, хьон, у них завжди так, – пошепки промовив Чімін, котрого, як головну зірку вечора, посадили у голові столу і він опинився між Хосоком та Юнгі. 

– Так, вони насправді жити одне без одного не можуть, така от нездорова привʼязаність, – розвів руками Намджун, котрого Джин одразу ж ткнув у бік ліктем.

– Ще чого! Я тільки заради вас таку неповагу у свій бік терплю, так би я давно цього малого на місце поставив, – фиркнув Джин і показово склав руки на грудях.

– Ну-ну, хьон, ще зарано для драми, ми тільки прийшли, – посміювався Намджун підморгнувши Чонгуку.

– А давайте випʼємо! – раптом піднявся Техьон, котрого вже втомила ця перепалка і він хотів якось розрядити атмосферу. – У нас же сьогодні, як-не-як, чудовий привід! Чіміні і Хосокі-хьон, обидва зайняли перше місце у своїх категоріях, тому ми взагалі-то зараз із справжніми зірками вечеряємо!

Справжні зірки тільки на небі… – тихо пробурмотів Юнгі, що весь цей час з-під лоба спостерігав за ледь чутними перемовляннями Чіміна і Хосока.

Що б там злі язики не шепотіли — за ваш успіх — до дна! – повний ентузіазму Техьон підійняв свій напій угору, подаючи приклад іншим, і всі підтримали його дзвенькотінням келихів.

– Вах! Аж на душі потепліло одразу, – задоволено промовив Джин.

– Хьон, тільки не перестарайся, бо скоро тільки душа в тебе і залишиться, коли всі інші органи відмовлять, – співчутливо поклав руку на плече другу Джун.

– Краще прожити коротке, але щасливе життя, аніж сидіти з таким похмурим лицем, як отой зрадник-трезвенник, – Джин ображено вказав пальцем на Юнгі.

– І справді, ви двоє, – звернувся до Юнгі та Чіміна Хосок, – Ви чому не пʼєте? І я тут зараз подумав… Чіміні, ніколи раніше не бачив, щоб ти пив — невже у тебе непереносимість алкоголю?

– Ага, у нього стрімко розвинулась люта алергія після першого ж досвіду, – давився сміхом швидко захмелілий Техьон.

Юнгі та Чімін коротко переглянулись один із одним і одразу ж відвернули голови у протилежні сторони.

– Ем, мені просто смак не подобається… – зніяковіло відповів Чімін.

– Алкоголь не заради смаку пʼють, Чіміна-а, а заради ефекту! – Джин зібрав руку в кулак та потряс ним у повітрі.

– Так-так, хьон, і цей видатний ефект ми всі спостерігаємо просто зараз, не найкращий приклад, потрібно сказати, – пирснув сміхом Чонгук.

– Та ти ж договоришся у мене колись, шкет! – пускав блискавки з очей Джин.

– Хмм, Юнгі-хьон, а у тебе яка причина? – знову поцікавився Хосок.

– Я за кермом, – спокійно відповів Юнгі.

– Пфф, хьон, я також взагалі-то, – втрутився Те. – Ти ж в курсі про такий цивілізаційний винахід як таксі? Так і скажи, що ти теж з того вечора не п… 

– Чонгук, – перебив брата Юнгі, – Думаю, Техьону потрібно взяти невеличку паузу — наступний раунд випивки він пропускає.

 

Чімін перевів погляд із ображеного Техьона на Юнгі, та з цікавістю вдивлявся у його дещо збентежене обличчя розмірковуючи про себе: «Невже хьон… Та ні, маячня якась. Не міг же він не пити з дня тієї вечірки…»

 

Із роздумів хлопця вирвав голос друга:

– Чіміна-а? – покликав Хосок.

– Аа?

– Кажу, бульгогі ще будеш? 

– Бульгогі… – Чімін розсіяним поглядом вдивлявся у тарілку щойно приготованих шматочків мʼяса. – Ем, ні, мені поки досить, дякую.

– Чіміні, яке досить, тобі після такого виступу потрібно у дві ложки білком закидатися! – підхопив розмову Джин. – Я в танцях особливо не розбираюсь, але закладаюсь, що така невагомість на сцені потребує бути задіяним кожен мʼяз!

– Ого, а каже не розбирається, – пирснув сміхом Хосок киваючи Чіміну.

– Дякую, хьон… але в цьому немає нічого особливого, звичайна хореографія. Я, чесно кажучи, не розумію, чому всі так відреагували… – зніяковів Чімін.

– Нічого особливого?! І це, по-твоєму, нічого особливого?! – загаласував Джин. – Я боюсь уявити, що тоді в твоєму уявленні особливе, коли для мене навіть один стрибок за межами можливостей… Танцюристи лякають…

– Справді, Чіміні, не применшуй свої заслуги, це тобі не фортуна якась, – Хосок дружньо поплескав хлопця по плечу. – Ти вклав багато сил і у тренування, і у виступ. З останнього разу, коли ми тренувались разом, ти значно виріс: хореографія цікава та свіжа, а технічна частина танцю так взагалі була взірцевою.

– Ох… справді? – зовсім розчервонівся Чімін від такої щирої похвали хьона, яка була була для нього найбільш значущою.

– Справді-справді, – долучився до розмови Чонгук. – Я знаю, що Чіміні-хьон наполегливо займався під час літніх канікул, і після них також.

– Та не так вже й багато… – негучно промовив Чімін.

– Пф, “не так вже й багато”, – перекривив друга Техьон. – Те, що ти вважаєш за “не багато” зазвичай людей доводить до лікарняного ліжка, так що не прибідняйся тут.

– Ага, а Сокджин-хьон навіть твій виступ на телефон зняв, – хитро зауважив Намджун.

– Звісно! – одразу ж відізвався Джин. – Я кожен виступ документую, а сьогоднішнє відео так взагалі стане частиною спадщини моїм нащадкам. Я твій найбільший прихильник, Чіміна-а!

– Ще фан-клуб організуй, – саркастично пирснув Юнгі.

– Якраз подумував про це. Чіміна-а, візьмеш хьона у менеджери? – підморгнув хлопцю Джин.

– Якщо тобі потрібен менеджер, котрий пропиватиме всі гонорари — тоді погоджуйся, – дразливо додав Мін, на що Намджун одразу ж порснув сміхом, очевидно, добившись своєю невеличкою провокацією бажаного результату.

– Хаа… ем, я подумаю, Джин-хьон, – схвильовано відповів Чімін, краєм ока дивлячись на чимось невдоволеного і роздратованого Юнгі. – Я справді вдячний вам всім за підтримку, але сьогодні я далеко не єдина людина, котру потрібно вітати. Хосокі-хьон також багато зусиль доклав заради перемоги, і я просто щасливий, що ми можемо відсвяткувати це всі разом, – Чімін посміхнувся Хосоку і на секунду задумався, оглянувшись довкола. – Чесно кажучи, я не очікував, що коли-небудь ми всі зможемо отак сидіти за одним столом… і тому це трохи незвично… але весело. Тож я просто хотів би подякувати вам і… Юнгі-хьону, за таку можливість, – Чімін коротко поглянув на старшого і зніяковіло опустив очі на свої коліна.

 

Мін поглянув на зніченого хлопця та вже хотів щось відповісти, коли його раптом перервав Джин.

 

– Звучить як тост!

– Ох, хьон, для тебе все звучить як тост… – співчутливо приклав руку до лоба Намджун, побачивши розгубленого Міна. – Але ти правий, за таке потрібно випити — кон-бе*!

Всі піднялись зі своїх місць та разом вигукнули:

– Кон-бе!

 

Келихи та чарки миттєво спустіли, і тільки-но Чімін хотів повернутися у своє сидіння — він раптом перечепився за ніжку стільця та мало не завалився на землю, якби не Хосок, що вчасно зреагував: підхопивши хлопця за лікоть і талію; та навіть пожертвувавши своїм келихом, котрий полетів під стіл розбившись у друзки. 

 

– Вааа, Чіміна-а! У руки ти, звісно, падаєш елегантно, але ти там випадково свій сік соджу не підсолоджував? – одразу ж піджартував Джин над розчервонівшимся хлопцем.

– Обережніше, – турботливо промовив Хосок і тепло посміхнувся.

– В-вибач, хьон, – хлопець зловив на собі невдоволений погляд. – Тобто, я хотів сказати, дякую…

Хосок знову посміхнувся та допоміг хлопцю випростатися.

– Твій келих…

– Не переймайся, це дурниці, зараз приберемо.

 

Юнгі, котрий спостерігав за цією мелодраматичною міні-сценкою, раптом встав з-за столу:

– Я відійду, повітрям подихати.

– Зачекай, я з тобою, – моментально зреагував на слова друга Намджун. – Якось тут і справді надто парко зробилось, запитаю, що у них із системою вентиляції коїться і новий келих попрошу, – підскочив Намджун, ледве не перекинувши за собою стіл.

– Намджуна-а, тільки лоба собі по дорозі не розбий, – із нервовою усмішкою промовив Джин. – І поцікався заодно коли там кальбі піднесуть.

– Ага, – поспіхом кинув Намджун, та слідом за Юнгі направився до виходу з їх кабінки під занепокоєний погляд Чіміна.

 

– Ну у нього і атмосфера гнітюча, брр, – сказав Джин, коли друзів вже не було поруч.

– Ти про Юнгі-хьона? – перепитав Те.

– Ага, довкола нього тільки сірого туману зараз не вистачало, – відповів Джин. – Невже когось так сильно може засмутити розбитий келих? А, знаю, він просто розізлився, що тепер доведеться щей його оплачувати. Точно, це наш Мін Юнгі! – майже істерично зареготав Джин.

– Ой, думаєте? Я заплачу за келих, моя провина все-таки, – занепокоївся Хосок.

– Не переймайся, Хосокі-хьон, – сказав Те осудливо поглядаючи на Джина, – Сокджин-хьон просто жартує. Брата такі дрібниці не засмутили б, – Техьон раптом перевів погляд на Чіміна та легко усміхнувся йому одним куточком губ.

– Ох, мені все одно не зручно, я й так тут навʼязався, – продовжував хвилюватися Хосок.

– Нічого подібного, ти наш шанований гість! – запротестував Джин. – Чіміна-а, ти чого нас не знайомив раніше? 

– А-а? – розгубився хлопець перебуваючи далеко у своїх думках. – Аа, та я просто… все трохи складно було…

– Хм? – не зрозумів Джин. – Ааа, і справді. Вибач, мій промах. У мене погані речі швидко із голови вилітають.

– Хьон, у тебе взагалі мало речей в голові тримається, – підколов старшого Чонгук.

– Легковажність — це ключ до щастя, шкет, так що не вийде у тебе мене засмутити.

Закладаюсь, що це завдяки випивці, а не легковажності, – прошепотів Те на вухо своєму хлопцю.

– Ей, солодка парочка, ви чого там перешіптуєтеся? Хвалити мене і вголос можна, – невдоволено буркотів Джин.

 

– Ем, я також відійду ненадовго, у вбиральню, пролив на себе трохи соку, – Чімін вказав пальцем на джинси та ніяково потер потилицю.

– Допомога не потрібна? – запитав Хосок.

– Ні-ні, – ввічливо замахав руками хлопець, – Все впорядку, хьон, впораюсь.

– Чіміна-а, – гукнув Те другу, коли той вже підходив до дверцят, – Глянь потім де там Юнгі-хьон, як будеш повертатися. Сподіваюсь, він не вирішив втекти не заплативши, – підморгнув Те.

– Ок…кеей, – спантеличено відповів Пак.

 

/|\

 

– Юн, зачекай, – ледве поспівав за другом Намджун, – Ніколи не бачив, щоб ти так швидко ходив, фух, – Джун зупинився поруч з Юнгі та сперся на перила невеликої тераси перед ресторанчиком.

– Я не просив тебе за мною йти, – холодно відповів Мін.

– Зате твій вбивчий погляд дуже наполегливо просив Хосока впустити Чіма на землю.

Юнгі різко повернув голову та роздратовано поглянув на друга.

– Ага, приблизно такий погляд.

– Не збираюсь це обговорювати.

– В тебе немає інших варіантів, – констатував Намджун. – На ревнощах далеко не виїдеш. Ти ж сам казав, що розмовляв з Хосоком і що він нормальний малий. Чого переймаєшся тоді так?

– Знаю я. Не можу нічого з цим вдіяти, – важко здихнувши опустив голову Юнгі.

– В будь-якому разі, можу тебе привітати, твої старання не минають даром — серце Чіміна однозначно теплішає і не випромінює радіоактивних променів у твій бік.

– Не впевнений у цьому. Думаю, він тепер просто відчуває себе забовʼязаним мені.

– Хто — Чімін? – пирснув сміхом Намджун. – Не сміши мене, Юн, ми зараз про того ж самого Пак Чіміна говоримо? Він радше продовжив би думати, що ти велику аферу затіяв, а це все наживка, ніж просто спокійно сидів би поруч з тобою і дякував, вже втретє, якщо я не помиляюсь?

– Ага… – Юнгі знову важко зітхнув. – Можливо ти правий, можливо…

– Не падай духом, рано ще, – Джун підбадьорююче поплескав друга по плечу. – Добре, думаю, тобі потрібно трохи часу на одинці. А я піду запитаю, коли там ще мʼяса піднесуть, бо Джин-хьон знову лаятися почне.

– Дякую, Джун.

– Без проблем.

 

Коли Намджун вже стояв біля бару перемовляючись з офіціантом, то помітив, як із вбиральні вийшов стурбований Чімін і когось визирав у приміщенні, поки не зачепився поглядом за Джуна.

 

– О, хьон, ти тут, – зрадів Чімін та сперся ліктем на барну стійку. – А Юнгі-хьон не з тобою?

– Він на терасі, – Намджун зробив паузу, – І думаю, він себе не дуже добре почуває.

– Що? Чому? Його нудить?

– Не знаю. Сказав, що йому потрібно кілька хвилин на вулиці постояти.

– Ох… – Чімін понуро схилив голову про щось роздумуючи.

– Можеш піти і перепитати як він, – лагідно посміхнувся Намджун, намагаючись підштовхнути хлопця до кроку, на який той ніяк не наважувався. – А я краще за наш стіл повернуся, бо тих двох не можна без нагляду надовго залишати, – підсміюючись промовив Джун, згадуючи постійні недолугі перепалки Чонгука та Джина.

– Так, тут ти правий, одного розбитого келиху на сьогодні достатньо, – посміхнувся Чімін, – Добре, тоді я також скоро підійду.

– От і чудово. І, Чіміна-а — файтін*! – Намджун підняв кулак та підбадьорююче потряс ним у повітрі.

– Аа? Ем, ага… – невпевнено кивнув Намджуну хлопець.

 

«Ох… Пак Чімін, що ж ти робиш? Відколи тебе таке взагалі турбує? Сподіваюсь, це не помилка, і він не пошле мене одразу ж як тільки побачить», – занепокоєно роздумував про себе Чімін, підходячи до дверей на терасу.

 

На вулиці було вже темно, а терасу підсвічували лише теплі ліхтарики; Юнгі стояв спиною до дверей, спершись ліктями об перила та схиливши голову між плечей.

 

– Ем… Юнгі-хьон, можна? – невпевнено запитав Чімін, не знаючи як почати розмову.

 

Мін ненадовго завмер від знайомого голосу, який зовсім не очікував зараз почути, а потім обережно повернув голову, наче боячись розвіяти міраж за своєю спиною, та вдивлявся у силует молодшого.

 

– Чімін? – зовсім тихо запитав Юнгі. – Ти чого тут?

– А-а, та я зустрів Намджуні-хьона, він сказав, що тобі трохи зле, і я, ем… вирішив дізнатись, чи тобі раптом не потрібна якась допомога?

– Гмм, – хмикнув старший, – Намджун так сказав?

– Ага.

– Зрозуміло… – Юнгі знову відвернув голову вперед. – Думаю, він трохи перекрутив мої слова, все в порядку, просто в приміщенні була задуха.

– Оо, ось як… – Чімін почував себе трохи незручно, він кахикнув, щоб прочистити горло. – Можна мені тоді також тут постояти?

Юнгі нервово проковтнув слину.

– Не обовʼязково питати мого дозволу, ти можеш робити все що захочеш.

 

Чімін обережно, крок за кроком, наблизився до перил та опинився поруч із Юнгі, стоячи лише в якихось 30 сантиметрах від старшого, у котрого раптом пульс підскочив на таку ж кількість позначок, що і відстань між ними.

 

– Хьон… вибач, що доведеться платити за всіх. Я не знав, що все так обернеться.

– Не думай про це.

– Не можу.

– Чому?

– А? Ну… сам не знаю, якось це неправильно.

– Що неправильного в тому, щоб інколи повеселитись та відпочити разом із друзями відкинувши хвилювання?

 

Чіміна здивували слова Юнгі, і він повернувся, щоб оглянути лице старшого. Мін зробив те ж саме, і зустрівшись поглядом з молодшим, додав:

– Тобі ж весело?

– А тобі, хьон?

Мін хмикнув та знову відвернувся вперед.

– Ти перший.

– Думаю… так, весело, – Чімін все ще вдивлявся у профіль старшого, терпеливо очікуючи його відповіді.

Мін легко припідняв куточки губ у посмішці.

– Мені також, зараз весело. 

– Зараз?

– Ага.

– Чому?

– А ти як думаєш? – запитав у відповідь Юнгі із викликом у голосі.

– Хм… тому що поруч немає Сокджин-хьона? – посміюючись запитав молодший.

– Тому що ти поруч, – впевнено промовив Мін.

 

Чімін мало не задихнувся від таких несподіваних слів, що змусили очі часто забігати по навколишніх предметах, терміново шукаючи доказу реальності навколишнього світу.

 

– Щ-що? Що ти маєш на увазі? 

Юнгі спостерігав за розгубленістю хлопця і вдоволено хмикнув.

– Те, що я маю на увазі, твоєму розумінню поки не доступне, але можеш подумати про це на дозвіллі, Пак Чімін, раптом здогадаєшся.

– Що? Знову ти щось дивне говориш, хьон… – Чімін зніяковіло перевів погляд на свої руки, що міцно вчепились у перила. – Подумав би, що ти перепив, якби сам не бачив у твоєму стакані апельсинового соку… – хлопець на секунду замислився. – До речі, про це — ти справді не пʼєш з того вечора? Це ж те, що хотів сказати ТеТе, поки ти його не перебив?

– Уявлення не маю, що хотів сказати Техьон, я не телепат, – нервово відповів Юнгі.

– Хьон.

– Що?

– Ти не відповів на перше запитання.

– Так, Пак Чімін, на твоєму ж прикладі побачив, до яких наслідків призводить пʼяна самовпевненість, і вирішив, що воно того не варте.

– Ох, невже? Тобто почуття провини тут ні до чого? – наполягав Чімін вдивляючись у лице старшого.

– Я тобі, здається, вже якось казав, що мене почуття провини не мотивує.

– Тоді що тебе мотивує?

– Довгі щасливі роки життя (бажано поруч з тобою).

 

Чімін безсило видихнув, зрозумівши, що прямих відповідей від Юнгі він так і не отримає.

 

– Ти закінчив свій маленький допит? Потрібно повертатися, бо знову впадеш через втому, а “Хосокі-хьона” поруч не опиниться, – Юнгі відштовхнувся від перил та випростався.

– Гм? – хлопець нерозуміюче глянув на легко роздратований вираз обличчя старшого, а потім хитро усміхнувся. – Наскільки я памʼятаю, у тебе також хороші рефлекси, хьон.

– У мене взагалі багато хороших якостей, – хмикнув Мін.

– І скромність у їх ряд очевидно не входить.

– І це ще один плюс, – легко усміхнувшись підсумував Юнгі та перевів свій погляд на Пака.

 

Мін потайки розглядав профіль хлопця, схвильовано ковтаючи слину.

Тобі личить новий колір.

 

Чімін на мить затримав дихання, швидко бігаючи очима по перилах та не в змозі нічого відповісти.

 

– Маю на увазі, твій природній колір волосся тобі також личив, просто новий здається таким незвичним і… привабливим, – легко зніяковівши додав старший.

– Д-дякую, хьон… – хлопець ледь стримував широку посмішку; чомусь отримувати компліменти саме від Міна було надто хвилююче: тільки від слів старшого по шкірі пробігали мурахи, а в грудях розливалось тепло.

 

– Добре, ходімо, поки вони там всю кабінку не рознесли, – Юнгі розвернувся та вже збирався зробити крок уперед, як його зупинили пальці, що міцно схопили старшого за рукав куртки.

– Юнгі-хьон… – Чімін намагався зібратися з думками, тому що не очікував від себе таких несподіваних дій, і сам до кінця не розумів, що саме збирався сказати; поки Юнгі тим часом докладав значних зусиль, щоб заспокоїти власне серцебиття. – Хьон, я тут подумав, що з мого боку, все ж таки, було не зовсім справедливо вважати, що раз я тебе обіграв на наступний день, то це автоматично скасовувало нашу попередню домовленість. Тому, наступного разу — я пригощаю, без посторонніх, – хлопець зловив себе на думці, що це могло прозвучати дивно і поспішив виправитись. – Ну… Просто мій гаманець таку велику компанію не витримає.

 

Вуст Юнгі торкнулась спочатку нервова, а одразу ж за нею щаслива посмішка, і він радів, що молодший зараз не міг бачити його лиця, що давало йому можливість сповна насолодитися моментом.

 

– Не сподівайся, що я буду заперечувати і відмовлятися.

– Я і не сподіваюсь.

– Добре, тоді я згодний.

– Д-добре. Ем, тоді…

– У тебе ж є мій номер. Домовимось про деталі пізніше.

– А, так, звісно, – Чімін зніяковіло посміхнувся про себе та відпустив рукав старшого.

– Ходімо, бо нас скоро розшукувати почнуть.

 

/|\

 

Щодо розшуку Юнгі сильно помилявся, бо вже підходячи разом із Чіміном до дверей їх кабінки, хлопці почули дружній хоровий спів (а швидше волання), та на свій страх і ризик відчинили дверцята. Виявилося, що за час їх відсутності, друзі гуртом вилакали ще дві бутилки соджу. Єдиним більш-менш притомним та по-справжньому співучим залишався лише Чонгук, котрий не плекав особливих почуттів до алкоголю, та більше прагнув залишатися при памʼяті і стежити за Техьоном, щоб той часом не начудив чого “доброго”.

 

– Ще ж не пізно розвернутися і поїхати додому? – проскиглив Юнгі до Чіміна.

– Не думаю, хьон, нас вже помітили, – хлопець кивнув у бік Техьона.

 

– Ооооо, а ось і вони! Вибач, Чіміна-а, але ми зʼїли увесь твій самгьопсаль і кальбі. Хоча, ти сам винен, треба було швидше повертатися, – залився сміхом Техьон, спершись потилицею на плече Чонгука.

– Ох, вибачте, він трохи перебрав…

– Трохи? – вигнув брову Мін і звернувся до розрумʼянілого від алкоголю Намджуна. – Ти, здається, мав за ними прослідкувати?

– Вибач, мені підсунули чарку як тільки я увійшов… – Джун соромливо потер шию.

– Ай, ясно все з вами, – Юнгі направився до свого сидіння, по дорозі вихопивши із рук Джина повну чарку соджу.

– Ей! Юнгі-я! Ти що витворяєш?!

– Рятую твою печінку. Зроби бодай паузу на десять хвилин.

– Яййй, от чого ти повернувся — настрій псувати? – шипів Джин.

– Справді, хьон, давай я тобі краще соку наллю, який хочеш: апельсиновий чи полуничний? – лагідно посміхнувся Чімін та поклав руку на плече старшому.

– Охх, Чіміні, ну хіба ж ти не прекрасний ангел? Вчися, Юнгі-я, як потрібно турбуватися про старших!

Мін лише закотив очі та всівся на свій стілець.

– Чіміні, а зробиш хьону мікс? – очі Джина яскраво засвітилися.

– Мікс? – спантеличено перепитав Чімін.

– Ага, змішай два соки!

– О, добре… як скажеш.

– Вау, звучить цікаво, а мені можна? – підхопив ідею Хосок.

– Звісно, хьон, – Чімін підійшов до свого місця та потягнувся за двома пляшками соку, щось шепочучи собі під ніс. – У пʼяних людей дивні запити…

І як тільки хлопець почав відкручувати кришечки пляшок, Юнгі висунув вперед свою пусту склянку.

– Ем? – Чімін нерозуміюче глянув на старшого.

– Мені теж саме, – Мін пронизливо вдивлявся у очі Паку.

– Оо… добре… – Чімін прочистив горло і додав, – Не думав, що ти любиш так експериментувати.

– Інколи приємно пробувати щось нове, – ласо усміхнувся Мін.

Чімін різко опустив погляд на склянку, легко почервонівши, сам не розуміючи, чому слова старшого спровокували у нього таку реакцію.

– Ййяяя! Юнгі-я! Знову ти всю увагу на себе перетягуєш, Чіміні мені першому запропонував, займай чергу, – нетерпеливо помахав своєю склянкою у повітрі Джин.

– Джин-хьон, можливо ти хочеш бути першим ще й у черзі на сплату цієї неймовірної вечері? Можу поступитися місцем, – холодно кинув Юнгі, продовжуючи вдивлятися у розгублене обличчя молодшого.

– От же ж… Таки треба буде переглянути коло своїх друзів… – ображено промовив Джин та опустив склянку на стіл. – Одні маніпулятори довкола… 

– Ну-ну, хьон, не засмучуйся, згадай той смачний самгьопсаль, – Намджун співчутливо поплескав Джина по коліну.

Тим часом Чімін перевів погляд на Юнгі, а той лише кивнув хлопцю на свою склянку.

– Ох, от треба тобі мене постійно у незручне становище ставити… – буркотів Чімін наливаючи сік.

– Ще навіть не починав, – грайливо усміхнувся Мін, вдивляючись у привідкриті губи молодшого, що легко схилився над столом.

– Ем..? – Чімін різко відхилився назад зніяковівши, кожне слово старшого тепер чомусь сприймалося двозначно. – Готово, смачного, наступний! – хлопець хутко підхопив дві пляшечки та поспішив до Джина.

– Вибач, за затримку, хьон, – хлопець схвильовано посміхнувся та наповнив склянку старшого.

– Нічого, Чіміна-а, не твоя провина, що на шляху життя нехороші люди трапляються, – Джин зло зиркнув на Юнгі, задоволено потягуючого свій напій.

– Так-с, залишився Хосокі-хьон, я миттю, – хлопець швиденько обійшов стіл, знову повернувшись до свого місця, та налив цей швидко набираючий популярність “чудо-напій” ще й Хосоку.

– Дякую, Чіміні, – радісно посміхнувся хлопець, – Змусили ж тебе побігати.

– Все в порядку, хьон, – Пак із лагідною посмішкою врешті зайняв своє місце. – Скажеш, як воно тобі на смак, – Чімін із підозрою поглянув на щойно замішаний напій.

– Хммм, – зробив невеликий ковток Хосок, – Мммм! Смачно, а Джин-хьон знається на міксах! – із сяючими очима відповів хлопець. – Чіміні, хочеш спробувати? – Хосок протягнув свою склянку молодшому.

– Як на мене, то нічого особливого, – різко втрутився Юнгі, лунко поставивши склянку на стіл.

– Не слухай його, Чіміна-а, – відгукнувся Джин, – Цьому ворчуну взагалі нічого не подобається.

– Ще й як подобається, – раптом встрянув Техьон, котрий увесь цей час мовчки спостерігав за друзями, мирно спочиваючи на плечі Чонгука.

– І що йому окрім зловтішання над старшими може подобатися? – склав руки на грудях Джин.

– Не що — а хто, – розплився у хитрій усмішці Техьон.

 

Юнгі крижаним поглядом вчепився у очі брата, намагаючись передбачити його наступні слова, поки Чімін нервово ковтав слину від раптової думки, що старший і справді може бути закоханим у когось.

 

– І подобається йому… ніхто інша як — Муза музики, звісно! – Техьон різко розвів руки у різні боки та залився дзвінким сміхом.

 

І поки всі розчаровано закочували очі — Юнгі з Чіміном голосно видихнули з полегшенням, та одночасно поглянули один на одного у здивуванні. Вони застигли так на долю секунди, а потім різко відвернули голови до пустих тарілок.

 

«Пак Чімін, ти що — псих?! Ти чому радієш взагалі?!» – сиреною відлунювали думки у голові молодшого.

«Хм… цікаво», – подумалось Юнгі.

 

 

 

___________________

Примітки:

*Кон-бе — вигук в корейській культурі, який викрикується перед початком спільного прийому їжі або пиття. Це можна порівняти з українським тостом «будьмо» або іншими аналогічними виразами, які вживаються під час спільного святкування.

*Файтін — це транслітерація англійської фрази «fighting» (дослівно «бій», «сутичка»), яку вживають в південнокорейській культурі як побажання успіху або підтримки.  У цьому значенні «fighting» можна перекласти як «Вперед!», «Не здавайся!», або ж «Борися!»

 

 

    Ставлення автора до критики: Позитивне
    Надіслав: ghostkaramel , дата: пт, 10/27/2023 - 00:33