chervoni_lanity
semchik
Оріджинали
16+
Слеш
Лука, Клим, Ганна, Марія, Демʼян, Юхим, Ярослава
Міді
Запитуйте дозволу
  • Забороняю перекладати роботу російською
  • Забороняю розміщувати роботу на рос.ресурсах

моєму нещасному редактору який редагував опис сорок хвилин

Немає схованих позначок
нд, 10/29/2023 - 01:02
пн, 01/08/2024 - 22:43
941 хвилина, 12 секунд
Читачі ще не додали роботу у збірки
1
Навіґація

       Мені майже шістнадцять. Сільське спокійне життя хлопчиська серед односельчан, матері, любої серцю жінки та її сина - Клима. Щодо нього… друзі ми чи вороги, безмежно один одного ненавидимо чи відчуваємо глибоку привʼязаність. Що із цього істина? Це і були найсерйозніші в моєму житті думки аж допоки…

– Мені сьогодні наснився дивний сон. 

– Сон? Але, Лука, ти не можеш бачити сни. 

Розділи:

Розділ 1

   – Всі гріхи свої і помилки, злочини та злодіяння, всі гріхи свої і помилки, злочини та злодіяння! Ти відплатиш за все, втратиш усе, ти ніде не знайдеш собі місця! 

 

Двадцять років потому. Село Незин. 

 

        – Ти знову посварився з матірʼю? 

Розділ 4

Я і сам не знав навіщо питав і що хотів почути. Було це бажання підтримати нашу розмову, чи просто мій нестримний інтерес до життя людини, про яку більше пʼятнадцяти років сумісного життя зовсім нічого не знав. 

Розділ 5

Слово те звучить наче якесь закляття, тому що тіло тепер рухається за моєю волею і тому біжу. Не озираюся і біжу так швидко, що ноги плутаються, не звертаю увагу на біль в грудях, на тремтіння в ногах, які неприємно пульсують, і на клубок який до горла підступає не зважаю теж.

Розділ 7

– Де змій? – питаю, здається, вже п’ятого. Ніхто не знав і не бачив його щонайменше два тижня. Я б хотів не звертати на це уваги, бо знаю його характер, але наближається різдвяна ніч, свято однаково значуще як для людського світу, так і для лісу. 

Розділ 8

Проґавив. Із всіх можливих почуттів які я міг відчути, це виявилася саме печаль такої сили, що ось-ось від виснаги полились би сльози, але перш ніж це стається, відчуваю дотик до свого плеча, дуже обережний і мʼякий.

Розділ 10

– Лука! – Навкруги стільки людей і нелюдів, все у вогні, крові, криках і плачі. Вдалечині бачу нявку та відьму, а поруч змій, який стоїть не біля них, а проти, захищаючи мертве тіло Ярослави, яке, за всіма людськими звичаями, треба було поховати. 

Розділ 11

Пʼятсот років тому, коли у лісі були зовсім інші правила та бажання, коли нечисть і одне одного вбивала, і людей, коли до кровожерливих блуда з вієм приєднувався ще й хранитель, трапилася подія, яку всі зараз називають «історія щасливої ночі»:  Водяний, шалено закоханий в русалку, пожертвував соб

    Вподобайка
    13
    Ставлення автора до критики