Повернутись до головної сторінки фанфіку: Давній Пробудився

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

Сорок перше тисячоліття. Вже сотню століть Імператор непохитно сидить на Золотому Троні. Пан усього Імперіуму Людства — держави що розкинулась майже на всю галактику. А іще він напівтруп, останні іскри життя в якому підримує Золотий Трон — таємничий прилад часів Темної Ери Технологій.

 Навіть у такому стані Він зберігає вічну пильність. Армади кораблів перетинають наповнений демонами і богами варп — єдиний доступ до далеких зірок. Шлях їм освітлює Астрономікон — винахід Імператора, що являє собою психічний маяк, на підтримку якого щодня жертвують тисячі душ. Незліченні армії на мільйонах світів борються в ім’я Його. Одні з найкращих солдатів Імператора — Адептус Астартес, Космічні Десантники, генетично посилені надлюди. Під час Великого Хрестового Походу вони формували легіони, але після зради найкращого з синів Імператора були роздроблені на ордени. Про один з таких далі і піде мова.

 У тридцять сьомому тисячолітті, в одному з секторів Сегментума Темпестус розкинулась імперія ксеносів, що були мічені варпом. Ця ракова пухлина довго існувала на тілі галактики, але вже на початку наступного тисячоліття вся ксенораса була знищена невідомою силою. Після цих подій з’явився орден що отримав назву «Криштальна Варта». Усе від його створення і до походження геносемені покритто пітьмою, і грифами «Надзвичайно Таємно». Усі ці таємниці знають лише вищі офіцери ордену, високопоставлені магоси Адептус Механікус, а також Вищі Лорди Терри і деякі впливові інквізитори. Достеменно відомо лише одне — постійні атаки варбанд Хаосу, рейди темних ельдар, пірати, орочі нашестя та інші незгоди вже майже чотири тисячі років не можуть зламати вірних Імператору воїнів, що оберігають порядок в секторі, який на високому готику носить назву «Amicitia».

 І ось знов дамоклів меч повис над сектором — у субсекторі, який називають «Світи Абіссінія», починається варп-шторм. Першим про нову загрозу дізнаєтеся екіпаж невеликого, але дуже швидкохідного фрегату, що носить у своїй назві ім’я рідного світу ордену, «Пильність Еквестрії». Колись давно сюди вже вторгалися сили Хаосу — тоді орден відбив напад, але що буде тепер?

    Ставлення автора до критики: Позитивне