Повернутись до головної сторінки фанфіку: Зоряні Війни Таймниця Татуїну

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

- Велика зустріч джедаїв може вказувати на важливі перетворення в нашій спільноті. Можливо, Рада джедаїв збирається встановити нові норми або обговорити нові виклики, з якими ми стикаємося. Або можливо, це пов’язано зі чимраз більше. зростаючи загрозою від Ситхів. Почав поясняти Обі-Ван коли вони обоє вийшли з кімнати

- А можливо, Мейс вирішив дозволити собі одружитися з Шаак Ті. Останнє вона додала, виходячи з їхньої квартири.
- Не було б погано, — відповів Шейл, наближаючись до них. - Мені вже набридло спостерігати, як Шаак Ті виходить з нашої кімнати з Мейсом. Я маю на увазі, весь Орден і так знає, що вони зустрічаються. Сьогодні я навіть побачив їх цілується, це не те що хоче бачити учень, навіть якщо йому 16 років. Доброго ранку, до речі, Еніка, майстер Обі-Ван.

- Доброго ранку, Шейл, — відповів Обі-Ван, піднімаючи брову від здивування. - Ти виглядаєш трохи сумним. Що сталося?

Шейл зітхнув і сказав: - Нічого серйозного, просто ця ситуація з Мейсом і Шаак Ті починає мене дратувати. Якщо вони хочуть бути разом, то нехай будуть, але чому вони не можуть це визнати перед усіма? Це вже стало очевидним для всього Ордену.

Еніка подивилася на Шейлі з розумінням. - Я розумію, як тобі важко бачити, як твій майстер зустрічається з іншим джедаєм. Але можливо, вони мають свої причини для тримання цього в секреті. Можливо, вони хочуть захистити один одного або не хочуть, щоб це вплинуло на їхні робочі стосунки.

Шейл подивився на Еніку з подякою. - Ти завжди розумієш мене, Еніка. Дякую за підтримку. Але все одно, ця ситуація трохи втомлює.

Обі-Ван поклав руку на плече Шейла. - Я розумію, що ти переживаєш. Але не забувай, ми — джедаї, і у нас є більш важливі обов’язки, ніж втручатися в особисте життя інших. Зосередьмось на нашій зустрічі з Радою джедаїв і разом розв’язувати важливі питання.

Практично всі джедаї зібралися на нараду, яка проходила в великому залі. Еніка вже знала деяких з них, деякі були їй зовсім незнайомі, але одне було очевидним — вони з Обі-Ваном були наймолодшою парою майстер-падаван. Їхні ровесники ще навіть не думали про те, щоб взяти падаванів. Цікаво, чи жалкує Обі-Ван, що взяв падавана так рано. Вона подивилася на Обі-Вана перед тим, як сісти поруч з ним. Дівчинка не могла стримати посмішки, побачивши, що Шейл сів між Шаак Ті та Мейсом. Обі-Ван також подивився на цю картину і поклав руку на свого падавана.

На передній план вийшов Йода, його погляд зупинився на молодих джедаях. Зміни були необхідні, і вони вже почали відбуватися, починаючи з закону про отримання дозволу ради. Тепер лишилося поступово скасувати закон про стосунки та дітей. Це було необхідно для їх майбутнього.

- Моє серце співає, бачачи вас усіх, — сказав Йода. - Шкода тільки, що в час, коли темрява починає розгортати свої крила. Але на основі цього у мене є новина. Рада після довгих дискусій вирішила повернути та дозволити браки та дітей з однією умовою — якщо закохані виявляться майстром і падаваном, то їм потрібно чекати до того моменту, як падаван стане лицарем.

- А як тепер вибирати падаванів і що робити з юнлінгами? - запитав один з джедаїв. - І що буде з дітьми, які мають зв’язок з Силою, але ще не в храмі? Ви знаєте, як деякі батьки ставляться до таких дітей і що робити, коли в одружених джедаїв з’явиться дитина. Чи можна буде їм взяти падаванів?

- Забагато питань, Рай-Гол, але ми відповімо тобі, — сказав Йода.

- Джедаї, які вже мають під своїм керівництвом падаванів, продовжать їхнє навчання до того часу, коли вони досягнуть статусу лицарів. Після цього, вони зможуть обирати нових падаванів з числа юнлінгів. Щодо юнлінгів, які ще не мають майстрів, їх будуть розподіляти серед джедаїв, які вже мають падаванів, або шукати для них нових майстрів.

Щодо дітей, які володіють силою, але ще не перебувають в храмі, ми будемо розглядати кожен випадок індивідуально. Якщо батьки зможуть забезпечити належну опіку та навчання своєї дитини, то вони зможуть взяти собі падавана. Але це потребуватиме додаткових зусиль і відповідальності з боку батьків. Якщо одружений джедай захоче взяти собі падавана, вже маючи та виховуючи свою дитину, це також буде можливо. Проте, він повинен забезпечити рівну увагу та навчання обом дітям, а також виконувати свої обов’язки як джедай.

Ця нова політика дозволить нам зміцнити наш орден і забезпечити його майбутнє. Ми повинні зрозуміти, що любов і родина не є перешкодою для нашого шляху джедая. Вони додають нам силу і мотивацію для боротьби з темрявою.

Тепер, коли ми маємо цей закон, ми повинні поступово скасовувати заборону на стосунки та дітей. Це буде важким завданням, але ми зможемо це зробити разом. Ми повинні змінитися, щоб вижити та захистити Галактику від загрози темряви.

Таким чином, джедаї, ми маємо нові правила і нові виклики перед собою. Але я вірю, що ми зможемо пройти через них разом і зберегти наш орден сильним і могутнім. Нехай Сила буде з нами!

— Це буде цікаво, — сказав Обі-Вану Квинлан Вос, який був другом Обі-Вана ще з часів, коли вони були юнлінгами. — Я навіть знаю, хто перший скористається новим законом. Він не назвав імен, але вони та так це знали.

— Вони довго чекали цього, так що, звісно, Мейс скористається цим.

— Єдине, що цікаво, якщо людина або істота не є джедаям, які умови будуть для одруження? — запитала Бент, ще одна подруга Обі-Вана. До них підійшов один з магістрів.

— На це питання можу відповісти я, — Шаак Ті, як завжди, непомітно підійшла до них.

— Умови для одруження не джедая будуть залежати від кожного конкретного випадку. Однак, основними факторами будуть здатність особи забезпечити належну опіку та безпеку своїй родині, а також згода та підтримка її партнера. Будуть проводитися додаткові перевірки та оцінка з боку Ради, щоб переконатися, що таке шлюбне об’єднання не загрожує безпеці та цілісності Ордену.

— Це розумно, — сказав Обі-Ван, — ми повинні бути обережними та забезпечити, що наші родини не стануть слабким пунктом у нашій боротьбі з темрявою.

— Так, Обі-Ван, ти правий, — погодився Йода. - Ми повинні знайти баланс між нашими обов’язками як джедаїв і нашими особистими життями. Це буде вимагати від нас додаткових зусиль і відповідальності, але я вірю, що ми зможемо це здійснити.

Після цих слів нарада закінчилася, і джедаї розійшлися по своїх справах. Обі-Ван і Еніка пішли разом, обговорюючи нові зміни та виклики, які чекають на них. Вони знали, що майбутнє Ордену буде складним, але вони були готові прийняти цей виклик і боротися за світло і справедливість.

Після наради, інша група друзів зібралась біля фонтанів, щоб обговорити ці зміни.

- Тепер в тебе з’явиться два майстри, — пожартував Лок, падаван Кита Фісто, плескаючи Шейлу по плечу.

- Чому я радий, якщо чесно, мені було їх шкода, особливо Шаак Ті, бідолашній, доводилось підійматися з теплого ліжка, щоб утікти до себе, так і майстер Мейс хмурий ходив цілий день. А ти що думаєш, Еніка?

- О, так ти не знаєш, Лок, — насмішкувато почав Шейл. - До нашої Ені сватається сам син сенатора. Він ухилився від невеличкої водяної кульки, яку пустила в нього дівчинка. Друзі розсміялися.

- Єдине питання, як донесуться більш старші та консервативні джедаї до того, що перев’язування і шлюби тепер дозволені?

- Це справді важке питання, — згодився Лок. - Але я вірю, що з часом і зусиллями молодих джедаїв, ми зможемо змінити старі уявлення і стереотипи. Важливо, щоб ми продовжували бути відкритими та спілкуватися з іншими джедаями, щоб зрозуміти їхні погляди та знайти спільну мову.

- Так, але це займе час і терпіння, — додала Еніка. - Ми повинні бути готовими до того, що не всі приймуть ці зміни з відкритими руками. Але ми маємо вірити в справедливість і відстоювати свої переконання.

- Ти права, Еніка, — погодився Обі-Ван. - Ми повинні бути сильними та стійкими, навіть якщо зустрінемо опір. Ми повинні довести свою правоту.

- Майстер, як довго ви тут стоїте? - Вона поспішила відійти від Лока, забувши, що обійматися тепер дозволено.

- Не довго, моя маленька падаванкою, — посміхнувся Обі-Ван, обіймаючи Еніку. - Ми просто обговорювали важливі речі. Але тепер, я думаю, настав час повернутися до наших обов’язків.

- Як скажете, майстер, — відповіла Еніка.

- Я думаю, що це буде важким для них, — відповіла Еніка. - Але вони повинні зрозуміти, що світ змінюється, і ми повинні змінюватися разом з ним. Якщо ми залишимося в минулому, ми не зможемо впоратися з новими викликами та загрозами.

- Ти права, Еніка, — підтвердив Обі-Ван. - Це буде важким для всіх нас, але ми повинні бути готові до змін. Ми повинні пам’ятати, що ми — джедаї, і наша мета — захистити мир і справедливість. Якщо для цього нам потрібно змінити наші традиції та правила, то ми повинні це зробити.

- Я впевнений, що ми зможемо пройти через це разом, — сказав Шейл. - Ми завжди були сильними, коли були разом. І я впевнений, що ми зможемо впоратися з будь-якими викликами, які нас чекають.

Вони продовжували обговорювати нові зміни, але вже з більшим оптимізмом і надією на майбутнє. Вони знали, що їх чекають великі зміни, але вони були готові до них. Вони були джедаями, і вони були готові боротися за мир і справедливість, незалежно від того, що їх чекає.

- Нехай Сила буде з нами, — сказав Обі-Ван, піднімаючи свій бокал у тост.

- Нехай Сила буде з нами, — відповіли його друзі, піднімаючи свої бокали.

Вони продовжували святкувати, обговорюючи свої плани на майбутнє і ділячись своїми надіями та мріями. Вони знали, що їх чекає велике майбутнє, і вони були готові до нього.
Пройшло пів року
Спочатку коли Еніка не забігала до нього як завжди з ранку він не звернув увагу. Потім вона не дозволила перечесати та укласти своє волосся. Йода знайшовся в залі для медитацій без настрію. Але Обі-Ван набув би Обі-Ваном аби не спробував вияснити що трапилось з его падаван.

- Так, — відповіла Еніка, не дивлячись на нього. - Я бачу візії, майстер. Вони стосуються мене, тебе, всього Ордену.

Обі-Ван замислився, дивлячись на її серйозне обличчя. - Що ти бачиш, Еніка?

- Я бачу темряву, майстер. Велику темряву, яка накриває нас усіх. Я бачу, як ми боремося, але… - вона зупинилася, боячись продовжувати.

- Але що, Еніка? - запитав Обі-Ван, підтримуючи її погляд.

- Але я бачу, як ми втрачаємо, майстер. Я бачу, як ми вмираємо. Я бачу, як ти… - вона зупинилася, не в змозі продовжувати.

Обі-Ван піднявся і підійшов до неї, обіймаючи її. - Це тільки візії, Еніка. Вони можуть бути неправдивими. Ми не повинні дозволити їм керувати нами.

- Але якщо вони правдиві, майстер? Якщо ми дійсно втратимо? Я не хочу втратити тебе, — вона почала плакати, обіймаючи його ще міцніше.

- Я теж не хочу втратити тебе, Еніка, — відповів Обі-Ван, обіймаючи її. - Але ми повинні бути сильними. Ми повинні боротися. Ми повинні вірити, що ми можемо перемогти темряву.

Вони обіймалися, поки Еніка не перестала плакати. Обі-Ван поцілував її в чоло, обіцяючи їй, що вони будуть боротися разом, незалежно від того, що їх чекає.

- Ми будемо боротися, Еніка, — сказав він. - Ми будемо боротися і ми переможемо. Нехай Сила буде з нами.

Вони обіймалися, дивлячись одне на одного, вони знали що їх чекає велика боротьба. Але вони були готові до неї. Вони були джедаями, і вони були готові боротися за мир і справедливість.

— Майстре ми куди ідемо.Тренувальні кімнати другому боці. Еніка скептично подивилася на Обі-Ван зупинившись
– Ми ідемо до Йоди як я казав мені турбують твої сни
– Але сьогодні я спала спокійно турбуватися нічого.
— В перше за скільки днів і те що я навіяв тобі сон.
– Ви зробили що ? Дівчинка не помітила як повисла голос її брови нахмурились
— Так навіяв і не дивись так на мене моя люба я зробив це заради твого здоров’я. А зараз ми підемо до Йоди та будемо сподіватися що він допоможе. Дівчинка видохнула признав правоту Майстра вона знала що він завжди хвилюється за неї та піклується про її здоров’я.
– Це можуть бути звичайні сни майстре
– А можуть бути візій.І як що чесно я впевнений що це саме вони. Як що це, так ми повені вчити тебе опанувати їх. Наче одного дня ти можеш загубитися в них.
Йода знайшовся в залі для медитацій

    Ставлення автора до критики: Позитивне
    Надіслав: Switi , дата: пт, 01/12/2024 - 21:20