Повернутись до головної сторінки фанфіку: П'ять пісень Nickelback про Гаррі і Джіні

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

ІІ

Trying not to love you

But if there’s a pill to help me forget

God knows I haven’t found it yet

But I’m dying to, God I’m trying to

„Cause trying not to love you, only goes so far

And trying not to need you, is tearing me apart

Can’t see the silver lining, from down here on the floor

And I just keep on trying, but I don’t know what for

„Cause trying not to love you

Only makes me love you more

Only makes me love you more

POV Джіні

Святковий бал наближався все більше й більше. Увесь Гоґвортський замок тільки й гудів про цю подію. Хтось радів, бо це шанс відволіктися від післяекзаменаційної хандри, хтось сумував, що не піде туди, а хтось жартував про Гаррі й Рона, котрі досі не обрали собі пари. Джіні страшенно хотіла піти з Гаррі, та в глибині душі знала, що це нереально. Тому й підбадьорила Невіла після того, як йому відмовила Герміона. Невіл був дуже радий, а от вона ні. Гаррі тільки після відмови ловчині команди Рейвенклову згадав про неї, та на жаль було пізно. В останній момент вони обоє таки знайшли собі пару. Близнючки Патіл погодилися піти з ними, та навряд чи з цього вийде щось путнє. Як казала їй потім Герміона, вони обоє безнадійні дурні, що нічого не помічають. Але що мав би помічати Рон?

І як тільки вона подумала про старшу подругу, Герміона зайшла до неї. Вона принесла дві чашки з шоколадом, одну з яких дала Джіні. Візлі зробила невеликий ковток, і кинула питальний погляд на подругу.

– Що? Просто для настрою. – відповіла на це кучерява. – Тебе щось гризе?

– По-перше ні, а по-друге коли ти скажеш мені хто цей таємничий кавалер, що запросив тебе на бал? – відповіла руда.

– Я ще раз кажу тобі, ти неприємно здивуєшся відповіді…

– Герміоно, ти пам’ятаєш як ми обіцяли одна одній не тримати секретів? Я здається завжди щира з тобою, і он допомогла Невілу не розклеюватися завдяки тобі.

– Ну гаразд, це Віктор. Віктор Крум…

– Що?! Чемпіон Дурмстренґу і Ронів кумир?! Як так вийшло?!

– Він весь час ходив у бібліотеку й хотів поговорити зі мною, але не міг через тих дурнуватих фанаток. Йому пощастило відірватися від них щоб запросити мене. На додачу, він сказав мені, що я давно йому подобаюся, що я значно краща за його фанаток, і що йому подобаються розумні дівчата. Я не втрималася, бо ще ніхто не казав мені стільки приємних слів, навіть цей бовдур… ой.

– Який бовдур? – спитала Джіні.

– Чорт, тільки нікому не кажи… це Рон.

– Рон? Мій брат-недоумок? Але… але я думала, що тобі також подобається…

– Гаррі? Джіні, послухай. Гаррі справді хороша людина, та я не розглядаю його як романтичний інтерес. Рон… так, він далеко не ідеальний, але в нього добре серце, і в потрібний момент він здатен на більше, ніж може. Це в ньому мені й подобається. Тож я не твоя суперниця, я твоя союзниця.

– То допоможи мені, якщо ти моя союзниця. Допоможи. Я люблю Гаррі щ дитинства, та він вперто не помічає цього.

– Бо в системі координат Гаррі ти – маленька сестра його найкращого друга, і він сприймає тебе як власну сестру, і за цим не бачить тебе справжню. Ти могла б підтримати його перед першим завданням, але ти сумнівалася. І якщо хоче привернути до себе Гаррі… змінися в його очах. Я не знаю, стань розкутішою, впевненою в собі. Просто будь собою, і навіть більше. Спілкуйся з іншими, і навіть… спробуй зустрічатися з іншими хлопцями. Не обов’язково бути вірною тому, хто не помічає тебе.

– Ти хочеш сказати…

– Ні-ні, не треба з Невілом. Просто потанцюй з ним, а там можна й зустріти когось, хто зацікавиться тобою.

– А це спрацює?

– Невідомо. Можливо, якщо цей хлопець зробить тебе щасливою… з певної точки зору це спрацює.

– Тоді дякую за пораду…

___

Невіл пішов спати раніше, відсилаючись на біль у голові та сонливість. І справді, бал був веселим. «Фатальні Сестри» спричинили фурор. Герміона згадувала, що і в маґлів є популярні гурти. Навіть пообіцяла влітку покрутити кілька улюблених платівок «Beatles», «Queen» чи «Red Hot Chili Peppers». Навряд чи маґлівська музика переплюне чаклунську, та зараз Джіні про це не думала. Вона розслаблено позирала на сидячих в кутку Рона й Гаррі, котрі успішно посварилися з партнерками. Не те щоб їй було приємно з ображених Парваті й Падми, але якщо Гаррі самотній, то певні шанси в неї є.

– Гей, перепрошую, ви не танцюєте? – на Джіні подивився високий чорнявий хлопець, чийого імені вона не знала.

– Е-е-е, та ні… мій партнер пішов спати. Ми прийшли як друзі, тож нічого страшного не сталося.

– Радий це чути. А я зі своєю посварився. Вона із Бобатону, англійську погано розуміє. Мій друг-маґлородець сказав, що підтягне мою французьку, я навіть вивчив кілька компліментів… але все переплутав, і образив її. Майкл Корнер, із Рейвенклову.

– Рада знайомству. Джіні Візлі, із…

– Усі Візлі вчаться тільки на Ґрифіндорі, це всі знають. – Джіні на це усміхнулася. – То потанцюємо?

– Так.

Танцювали вони недовго, бо за годину професорка Макґонеґел оголосила відбій, і розігнала всіх по ліжках. Але на цьому її стосунки з Майклом не закінчилися. Кілька прогулянок біля озера, один похід у Гоґсмід, і Джіні радо хвалилася перед сусідками по кімнаті, що знайшла хорошого хлопця…

    Ставлення автора до критики: Позитивне