Повернутись до головної сторінки фанфіку: Душевні рани та цілюще тепло

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Анотація

Перша робота українською. Будь ласка, будьте обережні зі своїми очікуваннями. (Ця глава дуже маленька, але далі буде більше і краще, обіцяю.)

Повний текст

Ось вона — Герміона Джин Ґрейнджер. Ще зовсім тендітна дівчина-підліток. Але разом з тим — хоробра третьокурсниця. Її недитяча завзятість вражає уяву, і я не можу стримати здивований подих, коли десь знизу чутно впевнене:

— Бомбарда!

Замок злітає з петель, а грати вдаряються в стіну. Маленька рука обхоплює мій худий зап’ясток і тягне на себе. 

Не лише хоробра, але й сильна, — шепочуть думки.

Тіло надто виснажене через навантаження, але я знаходжу в собі сили, щоб піднятись. Йти назустріч своєму ж порятунку.

Дівчина до того безстрашна, що осідлала гіпогрифа. Небагато людей здатні на таку сміливість, але вона почуває себе впевнено і геть не налякано.

Ґрифіндорка до мозку кісток, їй-Мерлін…

Я охоплюю її тендітне, маленьке тіло та відчуваю в ньому життя. Не існування — саме життя… Те, котрого був позбавлений протягом дванадцяти довгих років у в’язниці.

Мені невимовно соромно за мої кістляві руки, що страхітливо підтримають дівочу талію. Мають, їй неприємне це відчуття, і май вона вибір — відсахнулась би тієї ж миті. Пальці мої худорляві, довгі та холодні. Обгорни в чорну мантію — дементор з плоті та крові.

Однак Ґрейнджер це не хвилює. Я дивлюсь на неї і не бачу навіть слабкого натяку на відразу, гидливість чи страх. Вона дозволяє моїм долоням тримати свій стан та радісно кричить разом з моїм похресником, притримуючи пір’я благородного створіння. 

Ми минаємо високі башти школи, піднімаючись у небо, і я теж не можу стримати крику від щастя, що переповнює зсередини. Воно лине назовні, як і моя стражденна душа, що отримала довгоочікувану свободу. 

Герміона кричить у відповідь. В той момент дівча схожа на вовчицю, яка виє на місяць. 

Без сумніву, вона була б чудовим анімагом.

Ми сідаємо у внутрішньому дворі, даємо можливість Бакбику перепочити. Навколо жодної душі, і я вдячний статуту навчального закладу, який не дозволяє пізні прогулянки на території. Зайві свідки нам зараз конче непотрібні. 

Гаррі спритно зістрибнув з тварини, однак Герміона забарилась. З острахом дивиться вниз і не ворушиться. 

Маленька боїться висоти. Навіть не віриться, що ще хвилину тому вона радісно летіла верхи на гіпогрифі.

Я бачу ступор дитини, простягаю свої руки вгору. Дівчинка не відсторонюється. Обличчя її осяює вдячна посмішка, і вона вже сама тягне долоньки, аби я міг підхопити. Дбайливо, наче вона моя донька, піднімаю та повільно опускаю на тверду поверхню. Мої пальці контактують з нею лише декільна секунд, і все ж складається враження, ніби в руках невагома гілочка. Таке легеньке тіло з таким багажом знань.

Герміона стане найвеличнішою чарівницею свого часу. Згадайте мої слова.

Відчуваю, як холодної шкіри торкаються дівочі руки. Невеликі та теплі, як промінчики сонця. Я підіймаю руку, беру її долоньку у свою. Ґрифіндорка пережила багато за сьогоднішній день, треба бути обережним.

Наші руки невідповідні за розміром, однак від того ще приємніше на душі. Виникає бажання подовжити ці миті. Хоча б на кілька секунд.

Ґрейнджер дивиться на мене відкритим, щирим поглядом, який притаманний лише безтурботним дітям. Але в них я бачу щось ще — невловиму мудрість, котра не один раз виявить себе у майбутньому. 

Але це трохи пізніше. Коли настане час…

 

    Ставлення автора до критики: Обережне