Повний текст

 

— Ллойде, — він чує спокійний голос батька.

Ллойд обертається і бачить Ґармадона, а у нього за спиною біле полуденне світло. 

— Тату? — він завмирає, — Тату! — він біжить до нього і обіймає.

— Сину, — Ґармадон пригортає його до себе. Ллойд утикається носом в плече, сльози застилають очі, він сміється. Він знову разом з батьком і здається ніщо більше не забере його.

— Це справді ти? Я так скучив

— Я теж, — усміхається він.

Ллойд піднімає голову й дивився на батька, світло позаду нього згасає і з’являються брунатні стіни гір та сіре небо.

— Ходімо, я ще мав тобі так багато розказати і показати, — Ґармадон розриває обійми, а відчувається так ніби він зникне, якщо відпустить його. Ллойд втирає сльози і простує за батьком. 

Вони йдуть і розмовляють, а про що — він вже не згадає. Та йому байдуже. Головне, що тато тут, з ним. Байдуже скільки він йтиме — Ллойд буде з ним.

Ґармадон зупиняється, кладе руку на синове плече і якусь хвильку мовчить. А той пильно вдивляється в знайомі батькові риси і не може зрозуміти що не так. Що змушує його отак нестерпно мовчати?

— Сину, ти знаєш, що мене колись нестане, — батько дивитися серйозно і водночас сумно, — Але я хочу щоб ти пам’ятав: де б я не був, що б зі мною не трапилось — я завжди буду з тобою.  

Ллойд киває. На душі у нього спокійно, хоч дивне відчуття не покидає його.

Ґармадон усміхається і йде. Ллойд хоче піти за ним, але зупиняється. Щось сковує тіло в ланцюги, відбирає мову, стає важко дихати. Тихо, тільки чути гучне серцебиття.

Ні…

 

Горизонт загоряється червоним. Постать батька поволі стає прозорішою. Перші промені сягають гір і він зникає, розвіюється, як примара. 

 

Ллойд прокидається.

Він лежить, спорожніло дивиться кудись у пітьму. 

Тиша. Наче усе розчинилось у темряві. Сльози затремтіли на очах.

Ллойд схлипує і швидко-швидко кліпає. 

 

Його немає. Давно.

Він скручується клубочком і затуляє обличчя. 

Порожнеча розростається, виїдає зсередини, залишає змарнілу чорноту. Темрява огортає його з усіх боків, душить. Душить і той надривно хапає повітря. Вона закутує його в свої обійми і стає тихо.

 

Сонце повільно підіймається край неба.

Світає.

«Ти завжди будеш зі мною, тату»

 

    Надіслав: Kvit_Vyazil , дата: нд, 04/28/2024 - 17:44