Повернутись до головної сторінки фанфіку: «Трініті» в Мулен Ружі

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Анотація

Знаком «*» позначено слова, пояснення яких чекає вас внизу. 

Приємного читання!

Повний текст

1912 рік. Травень.

Чюя схилився через підвіконня. Думав про затонувший Титанік, про що прочитав у газеті. Фігня. У нього ж щось важливіше, про що потрібно думати. Дим із сигарети піднімався тонкою цівкою у нічне небо, лишаючи неприємний запах. Проте він звик, всі звикли. 

Іноді, зʼявлялося бажання закурити після тяжкого дня. Сьогодні був важкий день в цирку. Мало відвідувачів - дорівнює мало грошей. Хоча не завжди так. Не завжди було так….Раніше їх цирк був найкращим у місті, коли навколо нього не зʼявився Мулен Руж*. Найпопулярніше та найдорожче місце для багачів, кабаре*, у всьому Парижі - зараз перетворився у цілий район бідняків та циганів, які намагаються хоч якось зібрати грошей на вечерю. Небагаті поети, художники, співачки та акторки з´їжджалися сюди щоб почати карʼєру. Тут дешево, але і грошей немає де заробити. 

Саме кабаре, «Оксамитова вечірня», зараз можна було б описати як стриптиз клуб. Хоча трохи культурності там збереглося. Десятки повій, які були готові продати все своє тіло заради пари копійок, купа пияків, які спали просто під вікнами. Діти - більшість сироти, деякі були народжені куртизанками нижчого класу*, які завагітніли від своїх клієнтів. Неважливо який ти і хто ти - твоє бажання ігнорували, ти всього лише обʼєкт. Чюї повезло, він сам був керівником цирку, і не вважав своїх робітників за предметів, тож йому жилося непогано. 

З його найкращих робітників міг відзначити брата і сестру  Акутагав, Гін і Рюноске, акробатів з Німеччини. Саме вони для Чуї були як малі діти, якими він їх і знайшов у порту при річці Сена.  Хігучі була неабияким берейтором*, Танізакі прекрасно жонглював, а його сестра Наомі вийшла талановитим канатоходцем. Хіроцу ідеально виконував роль конферансьє* цирку. Були у нього і діти в цирку - Кьока, дівчинка яка кожен день прибігала «подивитися» на виступи без квитка. Чуя дозволив їй безкоштовно приходити, проте Кьока мала допомагати прибирати манеж* після виступів. Думав, вона сирота, а вона мала старшого брата - Ацуші. Прийшлося і його десь притулити, тож став фокусником. 

Ще й Кенджі привʼязався - хлопець віку Кьоки, який так само підглядував за виступами. Тож, прийшлося дозволити Кенджі готувати обіди - найкраще рішення, яке Чуя коли-небудь приймав. Кухар із Кенджі неабиякий, з малої кількості продуктів, з яких здавалося, нічого не приготуєш, він готував шедеври, яких вистачало на всіх із добавкою. А потім знайшовся Кунікіда, початківець-поет, в якого не склалася карʼєра. Тож, зʼявився і дресирувальник тварин. Останнім був молодий парубок - Тачіхара. Він поставляв залишки мʼяса та їжі для тварин в цирку з заводів, і був довіреним другом Чуї. Величенький цирк, чи не так? 

Чюя нарешті докурив сигарету, викинув її з вікна та глянув униз. Знову пияки галасували та кричали на проходячи з повз циганок. Знову хтось когось ґвалтує….Чюя би вийшов, зупинив, проте він не дурний. Це Мулен Руж, тут свої правила. Він так робив багато разів, проте жінки залишались зґвалтованими, а він на додачу - побитим. Чюя зачинив вікно та виключив світло. Він щасливий, що нікому не належить. Він щасливий, що має свою справу, має своє житло, та достатньо грошей щоб не помирати від голоду.  Він щасливий. Проте він не радіє, не відчуває. Може, це і на краще. 

Через декілька годин Мулен Руж затих, було чутно тільки шурхіт монет у циганських кишенях. 

Примітки до даного розділу

*«Трініті» - назва цирку від англ. слова Trinity - трійця.(в цьому фанфіку використовується як власна назва, тому не перекладаю)

*Мулен Руж - класичне кабаре в Парижі, історична памʼятка. В цьому фанфіку референси на Мулен Руж ніби цілий район, з фільму «Мулен Руж!» 2001 року. (фільм рекомендую до перегляду)

*Кабаре - розважальний заклад, програма якого є виконання пісень(шансон), пʼєс, танцювальних номерів. Відвідувачі могли випити/поїсти.(не є стриптиз клубом, проте іноді там працювали куртизанки/повії)

*Куртизанка нижчого класу- майже те саме що і повія/проститутка. Є «чесні» куртизанки, відрізняються тим що шукають багатих чоловіків та не завжди займаються сексом, іноді просто як коханки. (в цьому фанфіку згадані тільки куртизанки нижчого класу.)

*Берейтор - професія у цирку, утримувач та дресирувальник коней. 

*Конферансьє - так званий менеджер, оголошує номери програми під час виступів.

*Манеж - арена посеред цирку, де і проводяться виступи. Навколо - трибуни, де сидять глядачі.

    Ставлення автора до критики: Позитивне
    Надіслав: darsa , дата: нд, 04/21/2024 - 18:39