Повернутись до головної сторінки фанфіку: Аліса в прикордонні. Останній шанс на примирення.

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

  1. 1

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:54
  2. 2

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:55
  3. 3

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:55
  4. 4

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:56
  5. 5

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:57
  6. 6

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:59
  7. 7

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 22:59
  8. 8

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 23:02
  9. 9

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 23:02
  10. 10

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 23:03
  11. 11

    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 23:04
Повний текст

10

🃏

Надворі була глибока ніч, лиш світло від останніх дережаблів де-не-де кидали промені на ігрові арени внизу.

Дрова тихо тріскотіли у вогні, граючи відблисками на втомлених обличчях Шунтаро.

 - Я казав, що королеву і без нас відправлять на той бік. — Нірагі сидів навпроти Кацу і Чішиї, дивлячись на вогонь.

 - Залишився король пік і королева черви.

 - Далі тікати немає куди. Доведеться пройти гру пікового короля. — Кацу склав руки на своїх колінах.

 - Як? У нього правил так то навіть немає. Просто стріляє по гравцях, як по мішенях.

 - Щось придумаємо, вдень. Зараз думки розбігаються.

Нірагі підняв погляд на Кацу.

 - Давай збери їх так само, як карти станцій. — Встав з місця і, потягнувшись, пішов до палатки.

Чішия подивився вслід Сугуру, потім перевів погляд на Кацу.

 - Трохи не віриться, що він сидить просто тут і не намагається когось пристрелити.

 - З ним треба провести трохи часу і дослухатися, а не поводити себе так, ніби він нічого не відчуває і може бути лише бійцем в руках Агуні і Капелюшника. 

 - Так, ти правий, тим паче вже це зробив. Він нагадує тобі…

 - Не починай, будь ласка.

Кілька секунд пройшло в цілковитому мовчанні, а потім Чішия продовжив. 

- Добре. Вибач. Ен та Куіна праві, мені варто було обрати інший шлях і все пояснити, а не просто закрити двері.

 - До чого ти хилиш? 

 - Там в магазині ти сказав, що був готовий вступити до медичного, щоб бути ближче до мене і мати щось спільне, хоча ти завжди говорив, що це не для тебе і навіть сміявся, коли я говорив, що хотів би допомагати іншим. 

 - Це звучало надто казково. Як можна допомагати іншим, якщо не можеш допомогти собі? — Усміхнувся, а потім перевів погляд на Чішию, дивлячись вже більш серйозно. - Та й та лікарня тебе зламала. 

 - Що було, те було, я не хочу жити минулим, тому збираюсь все виправити.

 - Що ти будеш робити? 

 - Повертати собі брата. Кожна гра правда може стати останньою, а сказати потрібно багато. Мені правда шкода, що я поводив себе як покидьок, що ігнорував тебе думаючи, що так буде краще, а врешті-решт робив тобі цим боляче. Я просто хотів захистити тебе від покарань батька, захистити від всього, що могло тобі нашкодити. Після смерті матері він з котушок злетів, було так важко, а ти далі знаходив в собі сили посміхатися, продовжував йти вперед..а потім згас, через мене. — Опустив голову, тихо видихаючи. 

Увесь цей час Кацу мовчки і уважно слухав Чішию, а всередині нього розпочиналась ціла буря з усіх емоцій та почуттів, які роками лежали десь на дні.

 - Мені було цікаво, що ти відчуваєш, що тобі подобається, хто тобі подобається, чим ти хочеш займатися і що тобі сниться, яка їжа та музика стали твоїми улюбленими, та до якого університету ти збираєшся вступати, хотів знати, що надихнуло тебе зробити тату…але я сам від всього цього відмовився, закривши двері і обравши мовчання. Я просто хотів тебе захистити, щоб тобі не було боляче, але в результаті надав тобі біль власними руками, змусивши ненавидіти.

 - Чішиє, в кожного в житті бувають складні моменти і моменти, коли ти йдеш не туди. Зараз я розумію, що тоді ти хотів як краще, так хотів би кожен нормальний брат, і знаєш, я ніколи не відчував до тебе ненависті. — Слабко посміхнувся, поклавши руку на плече Чішиї. - Я пам’ятаю ті нібито випадково залишені сніданки перед університетом до твого переїзду, випадково переказані кошти на картку і твої повідомлення «я помилився з цифрою в рахунку, поки залиш їх в себе» та випрані речі. Ти хотів як краще, а я був надто емоційним для того, аби спокійно з тобою поговорити і зрозуміти твої наміри.

Старший Шунтаро підняв погляд на молодшого.

 - Ти й досі такий запальний, це зупиняло мене почати розмову і все пояснити, до всього я був не сильно впевнений в тому, що зможу підібрати правильні слова, але на ділі було не так складно, та й обставини складаються так, що варто поквапитися. — Ще хвилина, і Чішия міцно обійняв Кацу, сам до кінця не усвідомлюючи, що зробити це було досить просто і вже давно необхідно. Обійми Кацу посунули всі сумніви і думки на інший план, все було не так важливо, а переживання втрачали сенс. 

 - Я можу мовчати і поводити себе як егоїст, але я ніколи не перестану тебе любити.

 - Я можу багато говорити, мої слова можуть зачепити і в собі нести байдужість чи злість, але любити тебе менше я не стану. 

Зізнання і така довгоочікувана та необхідна обом відверта розмова змушувала посміхатися, відчуваючи спокій.

 - Тепер, як старший брат, я маю дещо знати. — Трохи відсторонився, серйозно дивлячись на Кацу.

 - Цей твій погляд мене вбиває, що таке?

 - Кацу, що ти відчуваєш до Ен? Я зараз не жартую з цим питанням.

Брюнет помовчав, перевівши погляд на палатку, в якій спали дівчата.

 - Що відчуваю? Вона особлива. Я не маю надто яскравого і великого досвіду в стосунках з дівчатами, мало розумію про всі ці почуття і як воно працює, але Ен особлива. Я ще не відчував подібного будучи з кимось іншим. Мені не завжди треба говорити, аби вона все зрозуміла, поруч з нею навіть мовчати приємно. Один її погляд змушує мене заспокоїтися. Коли бачу, що вона чимось засмучена чи їй болить — стає так порожньо всередині. Хочеться сховати подалі від проблем, болю, страху і небезпеки. Мені прикро, що зараз Ен погано і не дивлячись на це вона продовжує грати та мусить ризикувати своїм життям, а я нічого не можу вдіяти. Коли там на Пляжі побачив Сайко з пістолетом біля скроні Ен, то навіть не вагався. Було так байдуже в кого стріляти, тільки б з нею все було гаразд і не постраждала. Коли той клятий Сушіва під час гри дозволив собі таке утнути..я не знаю, Чішиє, не знаю, але якщо доведеться когось вбити і натомість з Ен все буде добре і вона ніяк не постраждає, то я без жодних вагань це зроблю.

Блондин уважно і з посмішкою слухав Кацу, дивлячись на те, як емоційно і захоплено той говорить про подругу. 

 - А тепер все те саме скажи Ен. Сам казав, що вона розуміє тебе навіть без слів, а з таким спектром емоцій та фразами вона тим паче все зрозуміє. І про всяк випадок скажу, що та розмова вам правда необхідна. Я бачив, як вона переживала через те, що ти зник і ми не могли знайти тебе одразу.

 - Мені неймовірно сильно хочеться, щоб їй не доводилося через мене так хвилюватися. 

 - Кацу, подібне в цьому світі неможливо, особливо якщо когось любиш. Та ти можеш зменшити рівень її переживань сказавши, що відчуваєш і показавши, що вона для тебе важить.

 - У нас лишилось не так багато часу, тому вранці все скажу, зараз їй треба відпочити після всього того, через що пройшла.

 - І тобі теж, тому давай спати. — Чішия став на ноги, те саме зробив Кацу. - Зараз переконався, що одна розмова правда може все змінити і позбавити страждань. 

 - А ще звільнити від зайвих думок.

 - Безсумнівно. Коли це ти встиг стати таким філософом?

 - Мабуть вся справа в генах.

Розмовляючи про всілякі дрібниці обоє пішли до палатки, де проспали до ранку.

 - Я розумію, що майже всі ігри позаду, але це не означає, що треба розслабляти свої ліниві задниці і лежати тут до вечора. — Нірагі підійшов до палатки Кацу і Чішиї, ставши перед входом і склавши руки на грудях.

 - Ти чого галасуєш? — На вулицю вийшла Ен, дивлячись в бік Нірагі.

 - Я б цього не робив, якби той придурок дав нормально відпочити. — Вказав наверх позаду дівчини, в небі над якою все ближче і ближче з’являвся дережабель пікового короля. 

 - Чорт забирай, пора пройти цю гру і лишити позаду.

 - І як ти це зробиш?

 - Спільними зусиллями. 

По інший бік від будівель вийшов Кацу і Чішия, підходячи ближче.

 - Прекрасно, то я розмовляв сам з собою. — Сугуру відійшов від палатки. - Що будемо робити?

 - Пройдемо гру і стане на проблему менше.

 - Але це піковий король, правил як таких в його грі немає. — Куіна вийшла з палатки, потягуючись.

 - Тим воно й краще, можна діяти як заманеться, та для початку треба звідси забиратися, бо він розпочне гру першим. — Кацу усміхнувся, склавши руки в боки. - Ми повернемося додому, обіцяю. Лишився тільки король, адже гру королеви черви вже хтось розпочав.

Ен з хвилюванням дивилась на Шунтаро, намагаючись зрозуміти, що він задумав, але довго перебувати у власних думках не довелося, бо Кацу підійшов ближче і взявши Ен за руку пішов з нею до покинутого приміщення, колись повного відвідувачами, кафе, лишивши інших позаду.

 - Щось сталося?

 - Так.

 - То я не даремно хвилювалася. 

 - Думаю даремно.

 - Кацу, ти якийсь підозрілий. В чому справа? — Поклала руку на чоло. - Здається температури немає. — Уважно дивилась на хлопця, який чомусь посміхався.

 - Я не хворий та при своєму розумі. 

 - Добре, це радує. Для чого тоді ти відвів мене сюди?

 - Маю дещо сказати. — Взяв Ен за руку, переплівши пальці. - Останні події стали досить серйозним і важливим уроком та змусили мене багато про що подумати і багато чого усвідомити. Я не вважав, що є тією людиною, поруч з якою хтось може бути щасливим і не страждати, не був впевнений, що зможу, і хочу, про когось дбати і віддавати свою любов, та після твоєї появи все кардинально змінилося. Ти змушуєш мене відчувати щось нове і незвичне, почуватися добре, на своєму місці і комусь потрібному. Розумієш мене без слів, якимось дивом тобі вдається мене заспокоїти і ти завжди змушуєш моє серце битися сильніше, змушуєш більше посміхатися. — Кінчиками пальців, вже за звичкою, поправив кілька пасом волосся за вухо, що викликало мурашки на шкірі Ен, та змусило на кілька секунд прикрити очі. - Ен, ти мені потрібна, дуже потрібна. Я хочу дбати про тебе і любити тебе, захищати від всіляких покидьків і завжди тримати тебе за руку, як зараз, не зважаючи на те, в якому ми світі. Хочу завжди бачити твою посмішку і бути поруч не дивлячись на те, в якому ти настрої, бо в будь-якому стані ти лишишся для мене однаково важливою. 

 - То тримай мене за руку і ніколи її не відпускай. Дбай, люби, захищай, просто будь поруч, не зникай, Кацу, більше ніколи не зникай. 

 - Не відпущу, більше не хочу зникати, бо не бачити тебе поруч ще те покарання. 

Посмішка не зникала з облич, а метушню сердець, здавалося, було чути поза межами кафе.

 - Давай виберемося звідси разом і тоді я ще безліч разів доведу, що люблю тебе. 

 - Ми так чи інакше виберемося звідси разом. — Рука Ен ніжно лягла на щоку Кацу, а розмова закінчилась поцілунком, який замінив безліч можливих слів і зізнань. 

 - Клянусь, я не хотів цього бачити, але той безсмертний вже тут, пора забиратися. — Нірагі махнув рукою, стоячи біля входу в кафе, а вже зовсім близько чулися крики ще живих гравців та звуки пострілів, яким не було кінця.

    Ставлення автора до критики: Позитивне
    Надіслав: Ᏼilly , дата: сб, 04/06/2024 - 23:03