Повернутись до головної сторінки фанфіку: Drabble Collection Мультивсесвіт божевілля

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

Потріскуюче полум’я багаття відкидало тепле світло, освітлюючи обличчя Т\І, Любистка, Геральта та Цирі. Цирі сиділа, схрестивши ноги, біля Ваших ніг і на її губах грала безтурботна посмішка, поки Ви ніжно заплітали свої чорні локони в товсту косу. Геральт і Любисток спостерігали за ніжним зв’язком сестер, їхні очі були сповнені задоволення.

Любисток не міг не висловити свою цікавість.

— Т\І, я завжди ставив собі запитання, — почав він інтригуючим тоном, — чому у Цирі таке приголомшливе світле волосся, а в тебе гарний відтінок брюнетки?

Ваші очі пустотливо блиснули, коли Ви зустрілися поглядом з Любистком.

— Ну, мій любий Любистку, — відповіли Ви з грайливою усмішкою, — наважусь сказати, що тебе не повинно хвилювати колір нашого волосся. Крім того, я ж не цікавлюся у тебе чому волосся у твоїй дупі чорне?

Цирі хихикнула, почувши Вашу різку відповідь, її сміх змішався з ніжним потріскуванням вогню. Любисток, однак, на мить виглядав приголомшеним, його щоки почервоніли від суміші збентеження та обурення.

Прийшовши до тями, Любисток благаюче глянув на Геральта.

— Геральт, можливо, настав час виховати це нахабне дівчисько! — Вигукнув він з роздратуванням, вказуючи на Вас, — перш ніж Цирі почне копіювати характер Т\І!

Геральт придушив смішок, його очі весело блиснули.

— Вони мають свій унікальний спосіб зробити речі цікавими, чи не так? — розмірковував він, кидаючи розуміючий погляд на Вас.

— Можливо, ти маєш рацію, Любистку. Нам із Т\І слід бути обережними і не розповідати надто багато авантюрних історій, — піддражнила Цирі з бешкетним блиском в очах.

Ваші щоки почервоніли, і на губах заграла грайлива усмішка, коли Ви пробурмотіли:

— Так, давай не забігатимемо вперед, гаразд?

Ви ніжно погладили Цирі по голові.

Полум’я продовжувало мерехтіти, кидаючи заспокійливе світло на їхнє маленьке зібрання. Жартування і сміх принесли їм почуття товариства в їхній непростій подорожі.

Потріскуючий вогонь освітлював табір, навколо якого сидів гурт. Любисток і Ви, мабуть, були залучені до чергової суперечки, продемонструвавши свою нездатність порозумітися.

З бешкетним блиском в очах Цирі вирішила втрутитися, її слова були пронизані грайливістю.

— Любистку, я думаю, тобі з Т\І варто подумати про оренду кімнати, — уїдливо помітила вона, пустотлива посмішка торкнулася її губ.

Цей коментар застав вас зненацька, і легкий рум’янець пофарбував ваші щоки.

— Цирі, звідки ти взагалі знаєш такі слова? — Вигукнули Ви з сумішшю подиву і збентеження в голосі.

Цирі продовжила з лукавою усмішкою.

— Та гаразд, Т\І. Тобі слід краще сховати ці книги для дорослих. Я знайшла їх дуже легко.

Любисток, піднявши брови в грайливій цікавості, скористався можливістю приєднатися до жартування.

— Книги для дорослих, Т\І? — Вигукнув він кокетливим тоном, що лежить в основі його слів. — О-ля-ля, принцеса, ти сповнена таємниць.

Хвиля змішаних емоцій захлеснули Ваше обличчя: веселощі змішалися зі збентеженням. Ви кинули грайливий погляд на сестру, перш ніж звернутися до Вас.

— Ти, Любистку, безумовно, нескінченне джерело сюрпризів. Можливо, тобі слід зосередитись на своїх власних секретах, — відповіли Ви, і на Ваших губах заграла пустотлива усмішка.

Геральт насупився, обмірковуючи бешкетні слова Цирі, мовчки розмірковуючи про приховану напругу між Вами та Любистком. Після хвилинного роздуму він вирішив озвучити свої думки, сподіваючись пролити світло на ситуацію.

— Знаєте, — почав Геральт хрипким голосом, що пробивається крізь потріскування вогню, — можливо, постійні сварки між вами двома є результатом… не знаю якоїсь нерозв’язної… напруги. Ви могли б просто направити його у неправильному напрямку.

Ваші щоки почервоніли від збентеження, коли слова Геральта повисли в повітрі. Ви відповіли з ноткою сарказму в голосі, Ваш погляд пронизав нейтральний вираз обличчя Геральта.

— О, правда, Геральте? Хіба ти, як дбайливий прийомний батько, не мусиш відривати нас від чоловічого суспільства, замість того, щоб заохочувати подібні думки?

Ви нахилили голову, і на Ваших губах заграла сардонічна посмішка.

Любисток, захоплений зненацька цим натяком, люто почервонів. Він заїкався, намагаючись знайти дотепну відповідь, але слова на мить підвели її.

Цирі, в очах якої світився натяк на романтику, перервала грайливу напругу.

— Знаєте, — замріяно сказала вона, — одного разу я прочитала казку, в якій досліджується тонка грань між любов’ю та ненавистю. Дивно, як ці емоції можуть переплітатися.

Заплющивши очі, Ви посміхнулися зауваженню Цирі.

— Цирі, позбав мене від барда, який пестить свою лютню і вважає її сексуальною маляткою, — пожартували , Ваш голос був сповнений сарказму. — Мене не цікавлять такі химерні історії.

Ображений вираз Любистка показав тріщину в їхньому дусі товариства, і суперечка між Вами та Любистком загрожувала знову розгорітися.

Геральт підвівся з колоди, розім’яв м’язи, що втомилися, і подивився на Цирі. Ніч вже була пізня, і вогонь вогнища сигналізував про те, що настав час лягати спати. Він підійшов до дівчини з ніжною усмішкою.

— Цирі, час спати, — оголосив Геральт тихим і владним голосом.

Цирі, однак, виглядала дещо скривдженою, її брови насупилися від обурення.

— Чому б тобі не наказати ТІ теж лягти спати? — Заперечила вона з ноткою роздратування.

Посмішка Геральта стала ширшою, коли він глянув на Вас і Любистка, зайнятих ще однією спекотною суперечкою, їхні голоси розносилися в повітрі.

— Ну, здається, Т\І досить зайнята своєю суперечкою з нашим дорогим бардом, — відповів він, і в його очах промайнули веселощі.

Розчарування Цірі змінилося пустотливою усмішкою, і вона посміхнулася.

— Гадаю, це правда, — відповіла вона, розуміючи марність спроб покласти край їхнім безперервним суперечкам. — Гаразд, Геральте, я піду спати.

Геральт кивнув, його погляд знову повернувся до розмови між Вами і Любистком.

Побажавши їм добраніч, Цирі попрямувала до свого спального мішка.

Серед згасаючого вугілля багаття, коли Геральт і Цирі розійшлися по своїх спальних місцях, Любисток і Ви опинилися власним таємним світом. У рідкісний момент перепочинку від їх постійних суперечок Любисток нахилився вперед, ніжно притулившись губами до Ваших губ.

Перервавши поцілунок, вони тихо захихотіли, насолоджуючись вкраденими моментами, якими могли поділитися. Любисток, бешкетно виблискуючи в очах, грайливо поплескав Вас по попі, змусивши видати кумедний вигук.

— Як завжди зухвалий, Любистку, — піддражнили Ви, Ваш голос був наповнений сумішшю тепла та грайливості

Погляд Любистка зустрівся з Вашим поглядом, у його очах затримався грайливий блиск. Він нахилився, його голос був ледь вищий за шепот, і він говорив з цікавістю, в його словах був відтінок спокуси.

— Одного разу, моя люба Т\І, тобі доведеться розповісти мені, що тебе так захоплює у тих книгах для дорослих, які ти ховаєш.

Ваші щоки почервоніли від суміші збентеження та веселощів.

Любисток вирвався з їхніх обіймів, його погляд пом’якшав, коли його погляд затримався на ваших пухких, зацільованих губах. У куточках його рота грала посмішка, голос був сповнений ніжності та рішучості.

— Знаєш, колись, Т\І, — промимрив Любисток, його голос був сповнений спокійної впевненості, — я зроблю тебе своєю дружиною.

Ви підняли брову, на Вашому обличчі вираз був суміш цікавості та виклику.

— А що, коли я відмовлюсь? — Заперечили Ви з грайливим блиском в очах.

Пустотлива усмішка розпливлася по обличчю Любистка, його дражливий тон був просякнутий впевненістю.

— О, кохана, — відповів він, його голос був сповнений впевненості, — у тебе немає вибору.

У наростаючій напрузі Ваш інтерес прокинувся, і Ви дозволили своїй цікавості направити наступне питання.

— Скажи мені, Любистку, — почали Ви грайливим тоном, — чи зізнаємося ми колись Геральту і Цирі, що ми… зустрічаємось?

Вираз обличчя Любистка став задумливим, його брови насупилися в задумі. Перш ніж відповісти, він провів рукою по розпатланому волоссю, в його голосі звучала суміш інтриги та невпевненості.

— Я не певен, — відповів він. — Можливо, одного разу, коли настане час.

 

    Ставлення автора до критики: Негативне
    Надіслав: Kate Maxwell , дата: нд, 03/10/2024 - 01:03