Повернутись до головної сторінки фанфіку: Drabble Collection Мультивсесвіт божевілля

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Повний текст

У самому серці Каер Морхена, стародавньої фортеці, що стала свідком незліченних битв і таємниць, Любисток і Ви опинилися на самоті. Інші ризикнули вийти назовні, надавши барда і жінку самим собі.

Йшли моменти, і повітря густішало від напруги, відчутної ворожості, яка, здавалося, завжди зберігалася між Вами. Любисток, з його розпатланим волоссям і схильністю до театрального мистецтва, протистояв Вам.

Сварка між Вами загострилася, слова стали зброєю, і спалахнув вогонь, що палає з особливою силою.

Пристрасть спалахнула непередбачуваною бурею, яку більше не можна було стримувати. У момент крайньої вразливості і незаперечного потягу їхні губи зустрілися в гарячковому поцілунку, який говорив про бажання, що давно пригнічуються.

Ви разом рушили вперед, злившись у пристрасних обіймах, ваші руки досліджували одне одного. З наполегливістю, що не піддається поясненню, Ви шукали розради в першій кімнаті, що трапилася.

***

Цього дня група відьмаків, змучених та змучених у боях суворими тренуваннями, повернулася до Каера Морхена. Серед них була Йеннефер .

Коли вони переступили поріг фортеці, Геральт задумливо окинув околиці. Щось було інакше, спокійніше, ніж коли вони вирушили на тренування.

Ламберт не міг утриматися:

— Знаєте, — пожартував він, — я вважаю, що Т\І і Любисток, можливо, нарешті вбили один одного?

Цирі ахнула від слів Ламберта. Її очі розширилися, і вона кинула погляд на Геральта, з ноткою занепокоєння в голосі відповіла:

— Може, нам не слід залишати їх самих?

Вираз обличчя Геральта не змінився, але в його очах промайнув слабкий натяк на веселощі. Він знав, що динаміка Т\І Любистка здатна запалити іскри, але він також розумів, що, по-своєму, вони мали зв’язок, який не піддавався простому поясненню.

Поки група відьмаків, Цирі та Йеннефер просувалася далі в Каер Морхен, їхні шаги розносилися по стародавній фортеці.

Коридори Каер Морхена лунали луною під ногами Ламберта, поки він ішов до своєї кімнати. День був довгий і втомливий, і все, що йому хотілося, це тиші та спокою. Коли він штовхнув двері до своєї кімнати, те, що він побачив усередині, зовсім приголомшило його.

Там, у його власному ліжку, лежали Любисток і Ви – спокійні та оголені.

Очі Ламберта розширилися від шоку, і він видав зляканий крик, його голос став бентежно високим і дівочим. Його крик пролунав по кам’яних стінах фортеці, звук, який напевно запам’ятається надовго.

Вражені спалахом Ламберта, до нього прибігли Геральт, Йеннефер і Цирі, на їхніх обличчях читалася суміш розгубленості та занепокоєння.

Ламберт, щоки почервоніли від гніву, вказав тремтячим пальцем на несподіваних мешканців його ліжка.

— З усіх спалень у цьому будинку, — почав він у розпачі лаятись,— вони вибрали мою!

Любисток намагався прикрити Вашу скромність простирадлами, його власне обличчя набуло яскравого малинового відтінку. Ви зазвичай незворушні, підняли брову, дивуючись абсурдності ситуації.

Геральт, не бажаючи, щоб Цирі стала свідком цієї незграбної сцени більше, ніж необхідно, швидко заплющив їй очі однією рукою і вкрив її від сторонніх очей.

Йеннефер з її пустотливою усмішкою та блиском в очах не змогла втриматися від жарту.

— Ну, — лукаво сказала вона, — здається, Любисток і Т\І нарешті почули мою пораду і зняли кімнату для себе.

Обличчя Ламберта набуло ще глибшого відтінку червоного, коли він усвідомив сенс слів Йеннефер , і прокляв своє невдачу собі під ніс. Фортеця Каер Морхен була свідком багатьох подій, але Ламберт ніколи не очікував, що, увійшовши до своєї кімнати, виявить таку абсурдну сцену.

Геральт зберігав свою захисну позицію, гарантуючи, що безневинні очі Цирі залишаться захищеними від видовища, що продовжується. Він не міг не додати в ситуацію трохи гумору, зазначивши:

— Що ж, Ламберт, Т\І і Любисток із самого початку були нестерпними. Тепер, коли у них почалися стосунки, вони можуть стати ще нестерпнішими.

Любисток, чиї щоки все ще палали від збентеження не міг утриматися:

— Можливо, — промовив він, — Вам усім слід піти і люб’язно зачинити за собою двері. Зрештою ми тут…, — він зробив паузу для драматичного ефекту, — … голі.

Цирі, з розпаленою цікавістю та яскравою усмішкою, обережно прибрала руку Геральта зі своїх очей. Широко розплющеними невинними очима і грайливою усмішкою вона спробувала крадькома поглянути на розгублених Любистка та Т\І. Її юнацький сміх танцював по кімнаті.

Гурчання Ламберта ставало голоснішим, і він щось бурмотів собі під ніс, його роздратування стало відчутним.

— Мені доведеться взяти іншу кімнату, — пробурчав він, і в його голосі пролунало роздратування. — І, можливо, спалимо цю про всяк випадок.

 

    Ставлення автора до критики: Негативне
    Надіслав: Kate Maxwell , дата: нд, 03/10/2024 - 01:00