Повернутись до головної сторінки фанфіку: Цікаво спробувати

Натисніть на потрібну назву, щоб перейти до читання відповідного розділу.

Анотація

Я не знаю, чи можна назвати це сонґфіком, але ви зараз це бачите лише тому, що я слухала Джотаро ШІ кавер на пісню «хлопці-олігархи» (послухайте), і мене осяяло натхненням на рядку «попробувати хочем, ну як то бути ґеєм»
Отож, насолоджуйтесь моєю нічною писаниною, завершеною за три години до будильника на роботу…

Повний текст

Окуясу нечасто над чимось задумувався, і зазвичай процес цей був недовготривалим. Однак питання, що не так давно раптово виникло нізвідки, не переставало турбувати його бідну голову. Він підходив до нього доволі обережно, обмацував з усіх боків, але як слід зайти вглиб боявся. Начебто нічого не турбувало в цьому, а все ж…

— Дурню, де ти мариш? — буденно протягнув Джоске, відкликаючи Крейзі Даймонда, який саме підправив пику Окуясу після жорсткого зіткнення з ліхтарним стовпом. Окуясу тільки й встиг, що кліпнути.

— А, — зронив він. — Цейво, дякую.

— Та нема за що. Ти в порядку?

— Еге ж.

— От і добре. Ходімо, а то запізнимось.

Хоч голова Окуясу й добряче струсонулася, але головна турбота звідти чомусь не вилетіла. Відтак він продовжив марити. За партою…

— Ніджімуро, ваша відповідь! Ніджімуро!

— Агов, Окуясу, — шепотів Джоске, штурхаючи його ліктем. — Та де ти є!? Агов! Кхм, — продовжив він голосніше, звертаючись до вчительки, — його відповідь…

На перерві:

— Ти шнурки не зав’язав, дурнику. Як збирався зранку?! — пирхнув Джоске, коли Окуясу заліз на парту і звісив ноги, ганяючи вітер.

— Га? Та я… Цей, забувся якось, — той стенув плечима, після чого в ніяковому жесті потер шию. — Ой… До речі, Джоске, а ти добре шнурки зав’язуєш?

— …Ти не вмієш зав’язувати шнурки? — очі Джоске на мить сховалися в тіні чуба його завжди ідеальної зачіски, а наступної він тяжко зітхнув. — Давай сюди.

— О-о, спасибі! — засяяв усмішкою Окуясу, суючи свої брудні туфлі в руки Джоске. Той, з виразу обличчя, хотів запротестувати і потягнутися за серветками, та натомість вчергове зітхнув і без слів зав’язав цьому дурневі його шнурівки. Зрештою, хто, якщо не він?

І за обідом

— Забув обід!? Ти що, з вечора не приготував? Чим ти взагалі займався? — роздратовано цикнув Джоске, розділяючи свій бенто на дві рівні частини.

— Та я думав, — пробурмотів Окуясу, охоче приймаючи запрошення. Голодним сидіти решту дня не хотілося. — Смачного!

— Стоп! — миттєвий «ляск!» загудів повітрям, і з переграно болісним «Ой!» Окуясу притис до себе руки, ніби ошпарений. Він ображено глянув на Джоске.

— Ніяких «ой», спочатку мити руки! Хутко, — набундючився Хіґашіката.

— Я їсти хочу! — вередливо скривився Окуясу.

— Мій обід, мої правила, — задер підборіддя Джоске, і для наочності підтягнув бенто до себе, накриваючи все долонею.

— Злюка, — тихо бубонів Окуясу над умивальником.

Пізніше, коли вони разом сіли за домашнє в кімнаті Джоске, Окуясу вкотре задумався. Так, що не помітив, як почав писати ручкою по дерев’яній поверхні столу.

— Ой, Окуясу! Що ти робиш!? — вхопив його за руку Джоске. — Парти в школі малювати будеш!

— Йой, вибач, друзяко! Я той… Випав трохи, не спеціально це, — Окуясу у звичному жесті ніяковості потер потилицю вільною рукою. Джоске зітхнув, і його доглянуті теплі пальці зісковзнули з Окуясового зап’ястка.

— Що з тобою таке коїться? — неголосно спитав він, насуплений. — Ти казав, що думав про щось. Це справді так?

У його голосі була стриманість, однак Окуясу розгледів майже кричуще занепокоєння в очах, що завжди до того випромінювали рішучість.

— Та, щось таке от, — тихо й так само насуплено відповів хлопець, досі ніби в роздумах частково.

Джоске відклав зошити й ручку, відсунув стілець від столу й повністю розвернувся до Окуясу. Виглядав він трохи незадоволено.

— Чому ти не сказав мені? Тебе щось непокоїть? — серйозно почав Джоске.

Окуясу злегка навіть розгубився.

— Ой, — закліпав він, — та то насправді дрібниця. Не думай про це! — замахав рукою хлопець, і тут ж натикнувся на той самий впертий погляд. — Е-е-е… Ну годі тобі спопеляти мене поглядом, це не те що я тобі не довіряю чи щось таке! — Джоске помітно розслабився після цих слів. — Я просто думав от що: цікаво спробувати, як це, бути ґеєм.

Не встигла запасти тиша, як Джоске пирхнув.

— І от над цим ти так старанно думав? Знайшов собі думку, теж мені. Як це взагалі опинилося у твоїй голівоньці?

— То неважливо. Я думав, з ким! Ну, тобто, спробувати. Не підійду ж я до першого-ліпшого перехожого з такою пропозицією. Когось наймати… Це треба, мабуть, знайомства, зв’язки мати, та і якось це, ну… Сам розумієш, повії не підходять для першого досвіду, та і взагалі, навіщо це існує? Ну, повії в плані. Я б їх відмінив усіх, хай йдуть додому, а не стоять оце на дорогах, скоро похолоднішає ще…

Окуясу зупинив свій далекий потік думок про секс-індустрію через підозріло довгу відсутність реакції. Він уважно позирнув на Джоске і виявив на його обличчі напів закритий, напів ображений вираз. Ой, це було недобре.

— Чому в тебе таке обличчя? Я щось сказав не те? — звично почав питати Окуясу. Зазвичай вдома після таких запитань йому прилітало в обличчя, однак він не міг не питати — треба ж знати, через що на нього ображені! А раптом він наступного разу це не виправить, і його викинуть?

— Тебе ніхто звідси не викине, — зітхнув Джоске, наче згадав, з ким веде розмову. — Не переймайся. Я просто здивований, що ти одразу не прийшов із цим до мене.

— До тебе? — Окуясу без краплі розуміння почухав тім’я.

— Ну, якщо тобі потрібен хтось для спроби чогось нового й дурного, хіба я не ідеальний кандидат? — потис плечима Джоске. — Ми ж наче друзі.

— Звісно, ми друзі! Саме тому я й не казав тобі, — продовжив чухатися Окуясу, ніби досі в міркуваннях. — Типу, це ж може погано відбитися на нашій дружбі. Не хочу так, — він сумно зітхнув й шмигнув носом, ніби вже оплакував їхні проведені разом чудові дні.

— А от і ні, — Джоске раптово виструнчився і гордовито випхав підборіддя, — Я впевнений, що наша дружба не розвалиться від такого! Га, Окуясу!?

В очах Окуясу, ніби відблиск несподіваного сяйва друга, загорівся такий самий вогник рішучості. Він розплився в упевненій усмішці.

— А ти правий, Джоске! Гм, гм! — закивав хлопчина. — Тоді нумо спробуємо. А що треба робити? — Окуясу в очікуванні витріщився на Джоске, як тільки підтягнувся на стільчику і слухняно склав руки на колінах.

— А ти нічого й не надумав? — той трохи розгублено почухав потилицю, перейнявши зрадницьку звичку від друга. Окуясу мотнув головою. — Зрозуміло… Тоді можемо поцілуватися, я думаю.

— Ой, а ти вмієш? — зирнув на нього Окуясу так, як цуценята дивляться на перехожих з зігнутими пальцями, намагаючись винюхати там їжу, якої не існує.

— Що там уміти, — якнайбільш зневажливо махнув рукою Джоске, наче муху проганяв. — Просто рухати губами, еге ж? Має бути легко.

— От і чудово! Тоді я покладаюся на тебе, — Окуясу заплющив очі, трохи закинув голову і привідкрив губи. Поки той не бачив, Джоске змахнув невидимий піт з чола з думкою: «Хоч би не зганьбитися». Окуясу точно ще не цілувався (рівно як і Джоске), отож порівнювати буде ні з чим; юнак просто сподівався, що вийде не настільки погано, аби потім ходити плюватися три дні. Це, як мінімум, справа його честі.

Отже, він підсунувся на стільці ближче, взяв пошкрябане обличчя Окуясу в долоні, відчуваючи незвично грубу шкіру, яка точно потребувала зволоження, і сам заплющив очі, подаючись вперед. До губ притислись губи, і Джоске просто завмер отак на кілька секунд, неначе звикав. А потім відсторонився, і припав ще, і ще.

— Це лоскотно, — хіхікнув Окуясу, не розплющуючи очей.

— Заціпся, Окуясу, — почервонів ніяково-принижено Джоске. — Це просто… Розминка.

— Добре-добре. У тебе точно вийде, я знаю. Завжди виходить, коли берешся.

Ці буденні слова виявились саме тим, що треба. Джоске, осяяний тепер спокійною усмішкою, повернувся до свого зосередження і рішучості.

— Тобі теж треба рухати губами, Окуясу, — повідомив він, вчергове притискаючись, але на цей раз вже більш впевнено і протяжно.

— Ой, справді? — тоном «чому одразу не сказав» промимрив він.

Коли Окуясу почав незграбно ворушити губами, усе стало… Яскравішим. А недоладність рухів тільки додавала приємного хвилювання (що і як ці губи зачеплять наступним?) і ніяковості, бо все це було до неможливого невмілим. За кілька хвилин Джоске нарешті відсторонився.

— Це… Відчувалося дивно, — вирік Окуясу, торкнувшись своїх злегка припухлих губ.

— Еге, — кивнув Джоске. Вони трохи помовчали, аж Хіґашіката раптом заметушився: — Ой, у тебе тут мій блиск розмазався, я зараз витру, — він витяг із полиці серветку і обережно витер нею губи й підборіддя Окуясу.

— Блиск? — здивовано кліпнув він, — так ось що це таке мажуче було.

— Так. Я зовсім забув про нього. Вибач, треба було витерти заздалегідь, — зітхнув Джоске, викидаючи серветку у свій невеликих імпровізований смітник-пакетик під столом.

— Та ні, нічого. Він же без запаху, отож я й не відчув, — махнув Окуясу. — З ним навіть краще, а то в мене губи пересохли.

— Еге ж, і шкіра в тебе суха. Я можу дати тобі гігієнічку та крем, щоби не тріскалося в холод, — стенув плечима Джоске.

— О! Справді? Давай, — випрямився Окуясу і засяяв, ніби в очікуванні, що зараз сюди завітає щонайменше Святий Миколай і принесе ці диво-засоби у своєму мішечку. Джоске не стримався від потішного пхикання в долоню, перш ніж полізти в ящик столу.

— Ось, тримай. Цим, думаю, розумієш як користуватися, а крем треба мазати на шкіру рук та обличчя зранку та ввечері. Тільки не весь одразу, а потроху, — про всяк випадок конкретизував Джоске з задертою бровою, і вклав у руки Окуясу помаду та тюбик. Окуясу почав захоплено їх розглядати.

— Спасибі!

— Та нема за що. То як тобі спроба бути ґеєм? Що думаєш?

Окуясу звів очі до стелі, ніби там були написані відповіді.

— Гмм… Не знаю. Начебто, нічого дивного? Нічого не змінилося. Ну, тільки я думав, що губи в тебе м’які, як у дівчат, але вони все одно грубіші, хоч і пухкі на вигляд.

— Усе ж таки я хлопець, — підсумував Джоске, підпираючи щоку рукою. — Я теж нічого не зрозумів. Мабуть, треба це все обдумати.

— Еге ж! Треба обдумати, — повторив Окуясу, киваючи з розумним виглядом. — А після обдумування спробувати ще. Для закріплення результатів, і раптом-таки щось зміниться!

— Так, — погодився Джоске. — Це слушно. Тільки вже завтра — сьогодні нам є чим зайнятись, — він смикнув бровою на купу зошитів, що лежали посунуті на столі, і Окуясу ліниво скривився.

— Нам точно воно треба, Джоске?

— Ти ж знаєш.

— Та знаю.

Вони обидва важко зітхнули і неохоче повернулись до домашнього завдання.

А завтра…

Примітки до даного розділу

«Я не шипперю джосуясу» сказала вона і написала по ним фанфік (буквально перший мій фф у фандомі, йой, так ніяково ахаха)
Добре насправді я не знаю чи можна це назвати слешем чи чимось романтичним, бо, типу… Вони тут просто друзі?? Але ж наче і цілувалися, і не сказати що комусь не сподобалося🤔🤔🤔їм треба справді все обдумати, і поділитися обов’язково результатами своїх роздумів зі мною, бо я не розумію які теґи й направленості ставити ахаха
Я сприймаю їх як бестіків, бо маю схожу дружбу в житті і знаю/відчуваю всі джосуясу сцени саме на цьому рівні, але повністю як від пейринґу я від них не відмовляюся і контент споживаю
Дві динаміки існують паралельно в моїй голові і це ви можете спостерігати в цьому фанфікові☝(вибачте що балакаю так багато, мені немає з ким це обговорювати отож я виливаю все отут😋😋)

    Ставлення автора до критики: Обережне