«Готель „Ґранд Будапешт“» (англ. The Grand Budapest Hotel) — американсько-німецький трагікомедійний фільм 2014 року. Режисер та автор сценарію — Вес Андерсон. Сценарій написаний під впливом творчості Стефана Цвейга. У головних ролях — Ральф Файнс, Тоні Револорі та Сірша Ронан.

Дія відбувається у вигаданій центральноєвропейській країні Зубровка у час між двома світовими війнами. Її назва походить від назви польської горілки «Зубровка», на території країни разташовані вигадані Зубровські Альпи, а сама країна схожа на Угорщину чи Богемію. Центральне місце посідає готель «Ґранд Будапешт», що нагадує реальний готель Будапешту і облаштований в стилі габсбурзької доби.

Сюжет розповідається від імені колишнього портьє готелю емігранта з Азії на ім’я Зеро, який був учнем консьєржа готелю Мосьє Ґустава Х, котрий виконував інтимні примхи старих багатих та аристократичних клієнток готелю. Відходячи на той світ, колишні клієнтки мосьє Ґустава залишали своєму улюбленцю спадок. Головна інтрига фільму розгортається навколо спроби заволодіти спадком найближчим нащадком однієї такої померлої клієнтки та мосьє Ґуставом за участю його помічника Зеро.

 

Упс.. такого ще не написали.




Упс.. такого ще не написали.